A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Підвищення заробітної плати залишається одним із пріоритетів як органів влади, так і суб’єктів господарювання

Дата: 16.08.2018 14:46
Кількість переглядів: 697

    15 серпня під керівництвом голови Чорнобаївської РДА Сергія Джоболди відбулася нарада за участі керівників підприємств, фізичних осіб-підприємців, представників Пенсійного фонду в районі, фіскальної служби та інших структур.

    На ній розглянули шляхи підвищення рівня оплати праці та дотримання норм мінімальної заробітної плати на сільськогосподарських підприємствах району, а також погашення заборгованості зі сплати ЄСВ та платежів до Пенсійного фонду України.

    Основним джерелом доходів населення була і залишається заробітна плата. Дотримання законодавства про працю, а саме своєчасність та повнота її виплати, дотримання підприємствами усіх форм власності гарантованого державою мінімального розміру заробітної плати та підвищення його рівня залишаються одним із пріоритетів як органів влади, так і суб’єктів господарювання.

    Як зазначив Сергій Джоболда, Чорнобаївський район є сільськогосподарським, основна частка працівників зайнята у сільському господарстві. Розмір середньомісячної зарплатні у цій галузі у січні-червні 2018 року становив 5056 грн, що на 15% більше порівняно з відповідним періодом минулого року. Але її рівень є нижчим середньообласного показника на 42% (7176 грн). Крім того, багато працівників у сільгосппідприємствах працюють сезонно. Зокрема на тих підприємствах, де відсутнє тваринництво.

    - Збільшення середньомісячного рівня заробітної платні – це і збільшення доходів сімей, і збільшення надходжень до бюджету та Пенсійного фонду. Тож нам потрібно спільно виробити шляхи  збільшення кількості робочих місць та підвищення заробітної плати. Може це буде розширення виробництва, введення допоміжних видів діяльності, запровадження міні-переробки чи якісь інші заходи, - звернувся до представників сільгосппідприємств Сергій Миколайович.

    Зі свого боку керівники та представники сільгосппідприємств поділилися своїми планами збільшення кількості працівників та підвищення заробітної платні.

    На нараді також розглянули питання про погашення боргу по єдиному соціальному внеску та про погашення заборгованості із відшкодування пільгових пенсій та страхових внесків до Пенсійного фонду України. Одним із резервів наповнення Пенсійного фонду є погашення заборгованості зі сплати ЄСВ, пільгових пенсій та страхових внесків. Тому для участі в нараді запросили керівників підприємств-боржників, що мають заборгованість як з єдиного внеску, так і по сплаті платежів до Пенсійного фонду.

    Станом на 09.08.2018 року заборгованість зі сплати ЄСВ за даними Головного управління ДФС в області становить 1 млн 237 тис. 481 грн. У тому числі борг ТОВ «Мрія» 241656 грн (банкрут). Із початку року забезпечено погашення боргу в сумі 205095 грн. До ДВС передано вимог на загальну суму 793481 грн. Протягом липня по 9 вимогах забезпечено погашення боргу на суму 30555 грн. залишилась на виконанні 81 вимога на суму 762926 грн. у Серпні місяці зросла сума боргу і буде дозаявлено до даних вимог суму боргу 60155 грн. у липні місяці ДФС направлено платникам 48 вимог на суму 52537 грн.  Заборгованість по сплаті страхових внесків та інших платежів до Пенсійного фонду в районі становить 615,3 тис. грн.

    - Прошу активізуватися усі служби, щоб максимально використати можливості для скорочення заборгованості. Борг по внесках – це не тільки недоотримані Фоном кошти, це ще й втрачений страховий стаж працівників підприємства-боржника. Тому відповідальність за виконання поставлених завдань дуже висока, - зазначив Сергій Джоболда.

    Після заслуховування інформації керівників-підприємств, боржників, ФОПів  було доручено взяти її до відома та встановити контроль за виконанням озвучених зобов’язань. Враховуючи досвід цієї наради, було запропоновано продовжити роботу в цьому напрямку та запровадити заслуховування керівників підприємств-боржників. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь