A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На Чорнобаївщині пройшли заходи до Міжнародного дня людей з інвалідністю

Дата: 04.12.2017 09:12
Кількість переглядів: 893

   

    1  грудня в Чорнобаївському кінотеатрі «Мир» відбувся щорічний традиційний фестиваль для дітей з інвалідністю «Повір у себе», на який прибули  діти –з різних  куточків Чорнобаївського району. На їх долю випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткове терпіння і наполегливість в житті.

   З теплими  словами вітань до учасників фестивалю  звернувся  голова райдержадміністрації  Сергій Джоболда : «Сьогодні, дорогі діти,  ви зібралися тут, щоб бути разом, щоб поділитися теплом і щирістю, щоб поспілкуватися, пограти, повеселитися та позмагатися. Нехай сьогоднішня зустріч буде приємною і радісною для всіх вас і нехай кожного в цю холодну пору зігріє промінчик тепла та дружня посмішка товариша», - та  побажав усім  міцного здоров’я, благополуччя,  сили духу і непохитної віри в життя.

 

    Діти із задоволенням і патріотичним настроєм взяли участь  у святковій конкурсно-розважальній програмі, пригощались солодощами, а на пам’ять про цю зустріч отримали маленькі подаруночки  від друзів, які у кожній школі району долучилися до акції «Іграшка для друга».

              Цього ж дня   в районному будинку культури пройшла  спортивна Спартакіада з нагоди Міжнародного Дня інвалідів. 

     В результаті турнірних змагань переможцями та призерами стали: в дартсі – І місце - Антон Дзюба, ІІ місце – Михайло Купленник , ІІІ місце Вадим Тертишник, з армрестлінгу – І місце Антон Дзюба, ІІ місце - Михайло Купленник, ІІІ місце Вадим Тертишник, у шашках І місце у Андрія Сіньківського, ІІ місце в Михайла Купленника, ІІІ місце у Олександра Присяжного.

     Переможці та призери змагань нагороджені призами та грамотами. По закінченні змагань учасники мали можливість поспілкуватись та посмакувати смачними бутербродами та солодощами.

       В Центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбулося засідання клубу молодих людей з інвалідністю „Надія”.

     Директор Центру Інна Шпак провела тематичну зустріч „Життя в радість”. Учасники засідання поділилися проблемами, розповіли про захоплення, виготовили передноворічну „Ялинку бажань”.

       На зустрічі був присутній Валерій Сліпенко із Скородистика, учасник бойових дій в АТО, який  продемонстрував власні картини, кожна з яких - відображення емоцій, які переповнюють художника та його сприйняття світу навколо.

      У Валерія останнім часом проблеми із зором, наразі він потребує оперативного втручання і тривалого лікування. Та Валерій не здається, продовжує боротися. Він – оптиміст і в будь-яких ситуаціях намагається знайти щось хороше для себе.

 

   Вже стало традицією в бібліотечній атмосфері проводити зустрічі клубів за інтересами, адже  - це пізнання нового, це радість спілкування зі спорідненими духом людьми,  своєрідне свято душі, таке необхідне кожному, а особливо людям з інвалідністю.

 

  Ось і цього дня відбулось спільне засідання  учасників клубу ветеранів «Зустріч» та творчих жінок з інвалідністю «Розрада» , на якому присутні обмінювались досвідом, читали твори, слухали пісні, а поетеса з Чорнобаю  Віра Тараненко прочитала свою нову поезію.

    Учасниця клубу «Розрада» Наташа Ляпкало з села Придніпровське пригостила  всіх власноруч спеченим смачним пирогом та подарувала бібліотеці на пам’ять про зустріч вишитий   рушник з написом  «Розрада».

      Відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю – це нагадування всім про обов’язок перед людьми, які потребують захисту та підтримки. Тільки спільними зусиллями ми зможемо їм допомогти подолати життєві труднощі.

 

                                   За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату Чорнобаївської райдержадміністрації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь