A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Послуги служби зайнятості особам з інвалідністю

Дата: 25.09.2018 14:44
Кількість переглядів: 636

         Фото без опису

    У Чорнобаївській районній філії Черкаського обласного центру зайнятості, як і у всьому світі, питанням соціальної захищеності інвалідів, гарантування їм рівних зі всіма іншими громадянами можливостей для участі в різних сферах життя суспільства, створення необхідних умов для повноцінного способу життя приділяється велика увага.

    Громадяни з інвалідністю, які звертаються до державної служби зайнятості за сприянням у працевлаштуванні, відповідно до Закону України “Про зайнятість населення” отримують усі соціальні послуги, які передбачені законодавством: підбір підходящої роботи, можливість здобути професію, підвищити кваліфікацію, а також профорієнтаційні послуги. Працівники служби зайнятості застосовують індивідуальний підхід для забезпечення професійного самовизначення інвалідів. Також на рівні з усіма їм забезпечено вільний доступ до будь-якої інформації щодо  працевлаштування.

    Протягом січня – серпня 2018 року послугами Чорнобаївської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості скористалась 101 особа з інвалідністю. Працевлаштовано за сприяння служби зайнятості 33 особи з інвалідністю, що становить 32,7 %. За аналогічний період минулого року звернулось 78 осіб, а працевлаштовано 20 осіб, що становить 25,6 %.

    Кількість осіб з інвалідністю, залучених до громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру, зросла у порівнянні до минулого року і становить 68 осіб (за січень – серпень 2017 року залучено 6 осіб). Безробітні залучались на громадські роботи до Чорнобаївської селищної ради, Крутьківської сільської ради та на роботи тимчасового характеру у ПСП «Нива» та ТОВ «РІЧ ЛЄНД».

    З  метою підвищення конкурентоспроможності на ринку праці осіб з інвалідністю, на професійне навчання направлено 10 осіб (минулий рік 5 осіб).

    На 1 вересня 2018 року кількість безробітних осіб з інвалідністю становить 51 особа, що на 19 осіб більше ніж за відповідний період минулого року.

    Маємо надію, що громадяни котрі звертаються до служби зайнятості швидко працевлаштуються та міцно закріпляться на своїх нових робочих місцях.

 

 

За інформацією Чорнобаївської районної філії

Черкаського обласного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь