A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Відбулося розширене засідання колегії райдержадміністрації

Дата: 07.12.2018 14:43
Кількість переглядів: 621

    5 грудня голова Чорнобаївської районної державної адміністрації Сергій Джоболда провів розширене засідання колегії.

    У ньому взяли участь перший заступник голови РДА Валентина Стилик, керівник апарату Оксана Брагінець та інші члени колегії. На засіданні були присутні начальники відділів апарату, самостійних структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники територіальних підрозділів  міністерств і відомств в районі, селищний та сільські голови,  представники засобів  масової інформації району. Також були запрошені  депутати районної ради, директори шкіл та будинків культури, завідувачі лікарських амбулаторій та ФАПів.

    Перед початком колегії громадський активіст Василь Юрченко зачитав звернення від представників Іркліївської ОТГ стосовно можливого скорочення відділень чи закриття об'єднаного відділення терапевтичного профілю (с. Іркліїв) Чорнобаївської ЦРЛ.

    Як роз’яснив голова Чорнобаївської РДА Сергій Джоболда, подальша доля відділення на сьогодні залежить від фінансової спроможності утримання його районним бюджетом.  Адже на сьогодні державної медичної субвенції на функціонування Чорнобаївської ЦРЛ не вистачає. При потребі 38 млн грн виділено тільки 26 млн грн. Нестачу коштів у рамках районної міжгалузевої програми «Здоров’я населення Чорнобаївщини» на 2017 – 2021 роки дофінансовує районний бюджет, який складається із субвенцій сільських рад та ПДФО, що сплачується на території району, крім ОТГ. Попри неодноразові звернення до голови та депутатів Іркліївської ОТГ, ними так і не було виділено коштів під цю програму (за обрахунками згідно з кількістю населення в ОТГ (14,2%) – 1,733 млн грн).  Тож якщо не буде вирішено питання із дофінансуванням ЦРЛ, питання скорочення може торкнутися не тільки Іркліївського  відділення.

    Загалом на розгляд колегії райдержадміністрації було винесено чотири питання.  Про підсумки виконання бюджету району за 9 місяців 2018 року  та завдання щодо забезпечення його виконання у  ІV кварталі 2018 року доповів начальник  фінансового управління райдержадміністрації Олександр Таранушенко.

    Як зазначив Олександр Володимирович, завдяки спільним заходам, спрямованим на виконання завдань із наповнення доходів бюджетів усіх рівнів, за 9 місяців 2018 року  власні та закріплені уточнені доходи загального фонду бюджету району виконані на 115,1  відсотка.  Фактично до бюджету поступило  134,8  млн. грн.

    Власні  доходи загального фонду бюджету Чорнобаївського району за   9 місяців  2018 року  виконані на 105,7 відсотка.  При  плані 118993,5 тис. грн, фактично до бюджету надійшло 125741,9 тис. грн, з них податку на доходи фізичних осіб 59718,7 тис. грн (102,5 відс.),  плати за землю 31432,1 тис. грн (102,2 відс.),   131,7 тис. грн податку на прибуток підприємств  організацій, що належать до комунальної власності, 8303,9 тис. грн  єдиного податку, єдиного податку від сільськогосподарських виробників 19072,2 тис. грн, акцизного податку 3199,7 тис. грн, плати за розміщення тимчасово вільних коштів 864,0 тис. грн  і 3019,6 тис.грн. інших податкових і неподаткових платежів.

    Чотирі сільські ради не забезпечили виконання по доходах загального фонду, а саме а саме Привітненська -  недобір 137,6 тис. грн, Першотравнева - недобір 110,1 тис. грн, Староковрайська - недобір 179,4 тис.грн, Франківська - недобір 25,3 тис. грн.    

    За 9 місяців 2018 року  до загального  та спеціального фондів   бюджету району надійшло субвенцій і дотацій із інших бюджетів 256092,2 тис.грн.

Видатки загального фонду бюджету району за 9 місяців 2018 року профінансовано в межах надходжень із врахуванням міжбюджетних трансфертів і становлять 355661,9 тис. грн (73,5 відсотка  до  річної суми призначень). Першочергово проводилося фінансування установ і заходів соціально - культурної сфери та соціального захисту населення, на які спрямовано 294457,2 тис. грн, що  становить 82,7 відсотка обсягу видатків загального фонду.        

    Власні та закріплені доходи загального фонду районного бюджету виконані на 102,9 відсотка. При плані 59312,4 тис. грн поступило 61031,0 тис. грн. Видатки загального фонду районного  бюджету профінансовано із врахуванням міжбюджетних трансфертів в межах поступлень і становлять 297974,1 тис. грн  ( 74,1відсотка до річної суми).

     Першочергово проводилося фінансування з районного бюджету  установ  соціально-культурної сфери та заходів соціального захисту населення, на які спрямовано 292404,1 тис. грн, що становить 98,1 відсотка  обсягу видатків загального фонду.

    Про підсумки економічного і соціального розвитку   району за січень-вересень 2018 року начальника відділу економіки райдержадміністрації Ірина Вовк. Ірина Василівна зазначила, що підводячи підсумки економічного і соціального розвитку району за січень-вересень цього року, слід зазначити, що діяльність органів влади, підприємств, установ та організацій була спрямована на виконання основних завдань та пріоритетів економічного і соціального розвитку, визначених Стратегією розвитку Чорнобаївського району до 2020 року та Програмою економічного і соціального розвитку Чорнобаївського району на 2018 рік.

    Зусилля  працівників сільськогосподарської  галузі були направлені на своєчасне проведення жнив, заготівлю кормів та підготовку основи для формування урожаю озимих культур наступного року. Cільгосппідприємства району отримали державну фінансову підтримку за наявне поголів’я корів в сумі 10,7 млн.грн., за утримання молодняку ВРХ фізичними особами  отримано 121 тис. грн. Сільгосппідприємства очікують державну підтримку і по інших програмах: 8 підприємств подали документи для  часткової компенсації відсоткових ставок за банківськими кредитами, 4 - для часткової компенсації вартості придбаної вітчизняної техніки. З 28 листопада по 9 грудня фермерські господарства будуть подавати документи до Черкаського фонду підтримки фермерських господарств для отримання державної субсидії.

    Основним джерелом інвестицій є власні кошти сільгосппідприємств. За 10 місяців 2018 року за рахунок власних коштів ними придбано основних засобів майже на 100 млн грн.

    Цього року в районі близько 40 млн. грн використано на ремонт доріг загального користування місцевого значення, загалом ремонти вдалось провести на 20 дорогах. Майже всі сільські ради та ряд сільськогосподарських підприємств долучились до співфінасування.

    В центрі уваги перебувають питання надання допомоги учасникам АТО, вимушеним переселенцям,  енергозбереження, децентралізації, покращення транспортної інфраструктури та функціонування закладів гуманітарної сфери.

    Звичайно, не все задумане вдається зробити. В рамках виконання заходів, передбачених програмою економічного і соціального розвитку району на 2018 рік: із 87 запланованих заходів виконано 66 (76%). Тому відділам освіти, культури і туризму райдержадміністрації, Чорнобаївському центру первинної медико-санітарної допомоги, Чорнобаївській центральній районній лікарні до кінця року необхідно забезпечити максимальне освоєння коштів, передбачених на проведення ремонтів приміщень та оновлення матеріально-технічної бази закладів.

    - Ми практично завершуємо 2018 рік. І я дякую  більшості сільських голів, які з розумінням віднеслися до наших пропозицій і виділили кошти для проведення ремонтних робіт доріг загального користування місцевого значення та утримання закладів соціальної сфери району, - зазначив Сергій Джоболда.

    Ще два питання - про стан виконання  районної комплексної програми щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції на 2015-2019 роки та про хід виконання районної  програми охорони навколишнього середовища на 2015-2020 роки були розглянуті протокольно. По всіх розглянутих питаннях колегією райдержадміністрації прийнято відповідні рішення.

    Насамкінець Сергій Джоболда подякуваав усім присутнім за участь у розширеному засіданні колегії та висловив сподівання, що засідання у такому складі будуть проводитися і надалі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь