A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

У Чорнобаї вшанували ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Дата: 26.04.2018 14:39
Кількість переглядів: 960

    26 квітня у Чорнобаї на Пагорбі Слави відбувся мітинг-реквієм до 32-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС. Вшанувати ліквідаторів та усіх постраждалих від катастрофи зібралися представники влади, установ та громадських організацій, священнослужителі, ліквідатори та їхні родини, небайдужі жителі селища.

    Як зауважив у своєму виступі голова Чорнобаївської РДА Сергій Джоболда, для ліквідації аварії з 1986 по 1990 рік було залучено близько чотирьох сотень представників від Чорнобаївщини. Лише в 1986 році більше 120 наших земляків взяли участь у ліквідації аварії.

    У Чорнобаївському районі проживає 580 осіб, які мають статус постраждалих внаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС. З них 262 особи - учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, 288 осіб -  потерпілі від Чорнобильської катастрофи, 30 сімей, котрі отримують пільги внаслідок втрати годувальника, смерть якого пов’язана з Чорнобильською. Усі вони потребують соціального захисту та допомоги.

    – Нині ми вшановуємо пам'ять загиблих у Чорнобильській трагедії та дякуємо Вам, шановні учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС за Ваш мужній подвиг. Саме Ви не злякалися труднощів, не сховалися за спинами інших, а з гідністю та мужністю витримали тяжке випробування. Пам’ятаючи про трагічні сторінки історії, ми ніколи не повинні забувати героїзму тих людей, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. Ми схиляємо голови перед Вами за вашу мужність і героїзм. Нехай ніколи не повториться жах тієї масштабної техногенної катастрофи, нехай  залишиться тільки пам’ять про ті моторошні події, яка  навчить нас цінувати нашу Землю, природу, мир, спокій та людське життя. Щиро зичу вам та вашим рідним і близьким міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди.  Хай завжди поруч з Вами буде людська вдячність, повага та турбота за Вашу відданість та мужність! – зазначив Сергій Миколайович.

    Благочинний Чорнобаївського району отець Валерій провів заупокійну панахиду за загиблими та померлими ліквідаторами.

    А учні Чорнобаївської ЗОШ №1 символічно пов’язали на дерево поруч із пам’ятним знаком героям-ліквідаторами зелені стрічки як символ віри у те, що  міста і села, які постраждали від радіації, скоро відновляться.

    У глибокій скорботі присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять тих, хто віддав своє життя під час ліквідації катастрофи, та тих, кого забрав Чорнобиль. А від  вдячних земляків до підніжжя пам’ятного знаку героям-ліквідаторам та жертвам страшної трагедії лягли живі квіти.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь