A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На апаратній нараді про головне

Дата: 27.11.2017 13:39
Кількість переглядів: 686

 

Фото без опису

   27 листопада  під головуванням  голови райдержадміністрації Сергія Джоболди  відбулась апаратна нарада, на якій було розглянуто 2 основні питання.

   Про хід виконання  Закону України “Про Державний реєстр виборців” доповів начальник відділу ведення Державного реєстру виборців апарату райдержадміністрації Микола Удод. - Процес децентралізації, який  розпочався з прийняттям Закону України «Про добровільне об’єднання громад» на даний час  не вніс змін до функціональних обов’язків, які покладено на відділ введення Державного реєстру виборців апарату райдержадміністрації.

    Відділом виконано календарний план основних організаційних заходів з підготовки та проведення Перших виборів голови та депутатів Іркліївської об’єднаної територіальної громади. Внесено зміни щодо кількості виборців по Іркліївській та Мельниківській територіальних громадах та підготовлені і надруковані  попередні та  уточнені списки виборців, які 26 жовтня були передані до всіх ДВК. На даний час відділом щомісячно проводиться оновлення бази даних Державного реєстру виборців.

   Про  стан  готовності  тваринницької  галузі району    до  зимово-стійлового  періоду інформувала присутніх начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Алла  Бука. - Станом на 1 листопада  в господарствах району утримувалось 24 тисячі голів ВРХ, в тім числі  9,8 тисяч корів,  33 тисячі свиней, 65,7 тисяч голів птиці, 280 коней та інше.

   Всі господарства  без виключення займались  підготовкою до успішного проведення зимово-стійлового періоду худоби, зокрема ремонти  та  утеплення  тваринницьких приміщень, вікон, отворів транспортерів, в’їзних  тамбурів, поступове оновлення вікон на металопластикові,   поточні ремонти ясел, стін,  дезінфекція підлоги, ремонти водопровідних систем,    побілка   приміщень зсередини та знадвору, вакцинація худоби, вітамінізація маточного поголів’я

   Основою успішного ведення галузі є  організоване  проведення  заготівлі кормів. В цьому році  відповідно до   розрахунків  по  потребі  кормів  для  проведення   зимово-стійлового  періоду  на  одну умовну  голову  заготовлено 20,4 центнери кормових одиниць.  На даний час  в господарствах є в наявності : готового силосу 114,7 тис. тонн, сінажу 19 тисяч тонн, сіна 1940 тонн.

   Збільшення  виробництва молока та м´яса   потребує  збільшення затрат на заготівлю кормів.  Плановий  надій  на корову в  цьому  році в середньому по району   буде не менше ніж  6400 кг молока, а  тому високобілкові концентровані корма:  шрот соєвий та соняшниковий, макуха та інші білково-вітамінно-мінеральні добавки сільгосппідприємствами закуповуються на постійній основі.

   Значно покращилась ситуація в галузі молочного скотарства в СТОВ «Україна», СТОВ «Красенівське», СТОВ «Агроко», до речі,  тут заплановано отримати річний  надій на корову не менше 10 тисяч кг. 

   –  Чисельність ВРХ, це не просто цифри, Це створені робочі місця в сільському господарстві. Рослинницька галузь не забезпечить необхідної кількості робочих місць на селі. Тому необхідно звертатися до керівників сільськогосподарських підприємств району щодо збільшення  чисельності поголів’я ВРХ, свинопоголів’я та птиці, – зазначив Сергій Джоболда.

   В порядку контролю  про стан надання субсидій  на житлово -   комунальні послуги мешканцям району  на опалювальний період  2017-2018 року доповіла заступник  начальника управління з питань праці і соціального захисту населення Наталія Крупенко.

     По закінченню наради очільником району були дані відповідні доручення.

     За інформацією відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності

та звернень громадян апарату райдержадміністрації

 

                                                   

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь