A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Питання підготовки до літнього відпочинку й оздоровлення дітей та профілактики виникнення гострих кишкових інфекцій обговорили на апаратній нараді

Дата: 21.05.2018 14:38
Кількість переглядів: 665

    21 травня голова райдержадміністрації Сергій Джоболда за участі першого заступника голови райдержадміністрації Валентини Стилик провів апаратну нараду, на якій розглянуто 2 основні питання.

    Про  хід підготовки до літнього відпочинку, оздоровлення та зайнятості дітей і підлітків влітку 2017 року доповіли завідувач сектору у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Володимир Авраменко та начальник відділу освіти райдержадміністрації Раїса Піддубна.

    – На виконання районної програми відпочинку та оздоровлення дітей сільськими та селищним бюджетом виділено 742,1 тис. грн, із них 275 тис. грн на оздоровлення дітей соціально незахищених категорій та 466,6 тис. грн. – на харчування учнів 1 - 4 класів у пришкільних таборах відпочинку, - зазначив Володимир Авраменко. – Послуги з оздоровлення дітей у районі планує надавати один оздоровчий заклад, який внесений до Державного реєстру дитячих оздоровчих таборів – Приватне Акціонерне Товариство «Дитячий оздоровчий центр «Сосонка», який розміщений в с. Мельники. Перед початком першої оздоровчої зміни планується виїзд комісії райдержадміністрації для огляду закладу.

    У своєму виступі начальник відділу освіти Раїса Піддубна зазначила, що за попередніми даними пришкільні табори будуть працювати у 30 закладах загальної і середньої освіти. У них відпочиватимуть 1363 дітей. У 27 таборах праці і відпочинку відпочинком буде охоплено 465  дітей. У 12 навчальних закладах району планується функціонування літніх мовних таборів, у яких  буде задіяно 181 учня. У кожному таборі з денним перебуванням для учнів 1-4 класів передбачається триразове харчування, у таборах праці і відпочинку та мовних таборах – одноразове харчування.

    – 15 березня та 17 травня відбулися засідання міжвідомчої координаційної ради по літньому відпочинку та оздоровленню дітей  за участю директора ДОЦ «Сосонка» Олексія Хотинського. Приємно, що даний заклад робить все необхідне для забезпечення протипожежної безпеки, належного і головне безпечного перебування дітей. В цьому році діти сироти та діти позбавленого піклування та їх опікуни матимуть можливість особисто  вибрати оздоровчий  табір в межах однакової цінової пропозиції.

    В свою чергу Валентина Стилик наголосила Чорнобаївській центральній районній лікарні на 100% використанні путівок до санаторію Руська Поляна.

    По другому питанню про проведення медичними  закладами району  заходів  з профілактики виникнення  гострих кишкових інфекцій повідомили головний лікар районного відділення Золотоніського міжрайонного відокремленого підрозділу ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України» Іван Коренюк та головний лікар комунального закладу  «Чорнобаївський центр  первинної медико-санітарної  допомоги» Чорнобаївської районної ради Любов Тарасенко.

    З метою упередження епідемічних ускладнень з гострих кишкових інфекцій, виявлення хворих та бактеріоносіїв серед працівників, які зайняті у сфері обслуговування займаються виготовленням та реалізацією харчових продуктів проводиться  їх бактеріологічне обстеження.

    Обстежено на сьогодні  992 особи цієї професійної групи, зокрема 111 продавців, 199 доярок, водопроводчиків та працівників їдалень с/г підприємств району.

    Враховуючи особливу увагу до епідемічного благополуччя, недопущення ГКІ та харчових отруєнь в дитячих колективах, станом на 18 травня на носійство збудників ГКІ та гельмінтозів обстежено 414 працівників з числа персоналу дитсадків та шкіл, в т.ч. кухарів.

    Бактеріологічне обстеження на предмет інфікування збудниками гострих кишкових інфекцій проведено 71 особі, що оформлялися на роботу в харчові підприємства.

    Проведено мікробіологічне та хімічне дослідження 233 зразків води 32 сільських та селищного водогонів,  5 криниць, з яких споживається вода сім’ями  із дітьми до 3-х років, 5 громадських криниць, 4 відомчих водогонів.

    Для убезпечення дітей від споживання недоброякісної питної води проведено її бактеріологічних дослідження в усіх  НВК і дитсадках. В 33 НВК визначалась бактеріологічна безпека харчових продуктів. Лабораторний контроль продовжується. Заплановано провести  комплекс лабораторних досліджень води, змивів, продуктів харчування в  пришкільних оздоровчих  таборах.

    Водночас з усіх актуальних інфекцій своєчасно проводиться інформування населення про стан захворюваності в районі та надаються рекомендації щодо їх профілактики, залучаючи районні ЗМІ.

    Основна причина  епідемічних ускладнень – це порушення технології приготування, реалізації та зберігання харчових продуктів, порушення санітарно-протиепідемічного режиму,, тож працівникам районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області необхідно, в межах наданих повноважень та  відповідно до чинного законодавства,  забезпечити  державний нагляд  за   дотриманням санітарного законодавства в соціально значимих об’єктах, безпечністю та якістю харчових продуктів, що виготовляються та реалізуються в закладах торгівлі та громадського харчування, дитячих та лікувальних установах, на ринках району – зауважив Сергій Джоболда.

    В порядку контролю про підсумки  проходження опалювального сезону  2017-2018 року в районі та завдання щодо  підготовки до наступного інформував присутніх головний спеціаліст сектору містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Руслан Кириченко. Який зазначив, що на даний час на Чорнобаївському комунальному підприємстві теплових мереж розробляються заходи по підготовці котелень та теплових мереж до роботи в осінньо-зимовий період 2018 – 2019 років, відповідно до яких передбачатимуться поточні ремонти приміщень котелень та котельного обладнання, ревізію та по необхідності ремонт запірної арматури в теплових камерах, державну повірку засобів вимірювальної техніки та інші роботи, необхідні для забезпечення безперебійного постачання теплової енергії в новому опалювальному сезоні.

    Загалом, після проведення заходів з енергозбереження в бюджетних закладах району в 2016-2017 роках було зекономлено близько 3 млн грн (в цінах 2018 року) або близько 290 тис м3 природного газу. В закладах, де не відбулося скорочення споживання газу, температурний режим, після проведених заходів почав відповідати санітарним нормам і правилам, що вказує на ефективність проведення даних заходів.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь