A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Відбулося розширене засідання колегії райдержадміністрації

Дата: 20.12.2018 14:38
Кількість переглядів: 833

Фото без опису

    20 грудня голова Чорнобаївської РДА Сергій Джоболда провів розширене засідання колегії районної державної адміністрації.

Аби провести більш широке ознайомлення із проектом районного бюджету на 2019 рік, на засідання були запрошені начальники відділів апарату, самостійних структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники територіальних підрозділів  міністерств і відомств у районі, депутати районної ради, селищний та сільські голови, розпорядники коштів та представники засобів  масової інформації району.

    На розгляд колегії було винесено два питання: про проект  районного   бюджету  на 2019 рік і прогноз  районного бюджету на 2020-2021 роки та про стан боротьби із злочинністю, правопорушеннями та корупцією, забезпечення законності, правопорядку, прав і свобод громадян.  

Фото без опису

    Як зазначив Сергій Джоболда, на 2019 рік дохідна  частина районного бюджету запланована в сумі 356,8 млн грн, у  тому числі за рахунок  власних надходжень районного бюджету  в сумі 91,5 млн грн (приріст до 2018 року 6,3 %). У зв’язку зі зменшенням в порівнянні з 2018 роком надходження  додаткової дотації з держбюджету  майже на 10 млн грн, планування видаткової частини бюджету було дуже непростим. Так, потреба бюджетними установами була подана на 43 млн грн більше від наявного  ресурсу. 

    - Сільськими та селищною радами та бюджетом Іркліївської ОТГ виділено більше 30 млн грн субвенції для покриття зазначеного дефіциту. Але крім того існує дефіцит по заробітній платі та видатках на енергоносії по установах освіти, культури, охорони здоровя, терцентру, ДЮСШ в сумі  13,6 млн грн. Дефіцит виник у зв’язку з тим, що деякі сільські ради та Іркліївська ОТГ не в повній мірі виділили субвенцію до районного бюджету  на утримання закладів, які знаходяться на їх території. Яким би не був дефіцит, головне, щоб ми бачили шляхи його покриття. А вони на сьогодні є, - зазначив Сергій Миколайович.

Фото без опису

    Більш детально з проектом бюджету на 2019 рік присутніх ознайомив начальник фінансового управління райдержадміністрації Олександр Таранушенко. Після відповідей на запитання, які виникли у ході обговорення у сільських голів та інших присутніх на колегії, було прийнято рішення  винести на розгляд сесії районної ради проект районного бюджету на 2019 рік .

Фото без опису

    Про стан боротьби із злочинністю, правопорушеннями та корупцією, забезпечення законності, правопорядку, прав і свобод громадян доповів т.в.о. начальника Чорнобаївського відділення поліції Золотоніського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області капітан поліції Віталій Іванько.

    Віталій Вікторович розповів про нововведення у роботі відділення та навів статистичні дані. У цьому році Чорнобаївським відділенням поліції вживались організаційні та практичні заходи, які були в першу чергу спрямовані на забезпечення законності та правопорядку в районі. В результаті вжитих заходів відбулися певні зрушення в бік покращення результатів роботи Чорнобаївського відділення Золотоніського відділу ГУНП в Черкаській області  на багатьох напрямках службової діяльності.

    Віталій Іванько звернувся до сільських голів із пропозицією про встановлення камер відеоспостереження на території сільських рад та подальшого їх підключення до загальнорайонної мережі. Це б дозволило швидше розкривати злочини та упередити їх скоєння, тим паче що вже є позитивні приклади використання таких камер на території Хрестителевської сільської та Чорнобаївської селищної рад. Більшість присутніх сільських голів погодилися із такою необхідністю, тож відповідну пропозицію було внесено до проекту рішення.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь