A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Плата за проведення державної реєстрації прав, внесення змін до записів Державного реєстру прав та надання інформації з Державного реєстру прав

Дата: 12.01.2018 14:34
Кількість переглядів: 843

 

    З 1 січня 2018 року змінився розмір адміністративного збору за надання послуг у сфері державної реєстрації нерухомості та бізнесу. Зокрема, нові розцінки діють для проведення державної реєстрації прав, реєстраційної дії, або запиту про надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Про це інформує Головне територіальне управління юстиції у Черкаській області.

    Адміністративний збір розраховується від розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленому на перше січня календарного року. Оскільки з першого січня 2018 року набрав чинності Закон України «Про державний бюджет на 2018 рік», яким встановлено прожитковий мінімум для працездатних осіб у розмірі 1762 гривні на місяць, відповідно змінився й розмір адміністративного збору.

    Плата за проведення державної реєстрації прав, внесення змін до записів Державного реєстру прав та надання інформації з Державного реєстру прав  у 2018 році ( з 01.01.2018).

    За державну реєстрацію прав справляється адміністративний збір у такому розмірі:

1. За державну реєстрацію права власності на нерухоме майно у строк, визначений статтею 19 цього Закону, - 0,1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (з 1 січня 2018 року – 1762 гривні) = 180 грн.

    За державну реєстрацію права власності, проведену у строки менші, ніж передбачені статтею 19 цього Закону, справляється адміністративний збір у такому розмірі:

- у строк два робочі дні  - 1 прожитковий мінімум для працездатних осіб = 1760 грн.
- у строк один робочий день - 2 прожиткових мінімуми для працездатних осіб =3520 грн. 
- у строк 2 години  - 5 прожиткових мінімумів для працездатних осіб = 8810 грн.
  
2. За державну реєстрацію інших речових прав, відмінних від права власності (крім іпотеки), справляється адміністративний збір у розмірі 0,05 прожиткового мінімуму для працездатних осіб = 90 грн.

    За державну реєстрацію інших речових прав, відмінних від права власності (крім іпотеки), проведену у строки менші, ніж передбачені статтею 19 цього Закону, справляється адміністративний збір у такому розмірі:

- у строк два робочі дні -  0,5 прожиткового мінімуму для працездатних осіб = 880 грн.
- у строк один робочий день -  1 прожитковий мінімум для працездатних осіб = 1760 грн.
- у строк 2 години  - 2,5 прожиткових мінімуми для працездатних осіб  = 4410 грн.

3. За державну реєстрацію обтяжень речових прав, іпотеки справляється адміністративний збір у розмірі 0,05 прожиткового мінімуму для працездатних осіб = 90 грн.

4. За державну реєстрацію прав у результаті вчинення нотаріальних дій справляється адміністративний збір у розмірі 0,1 прожиткового мінімуму для працездатних осіб = 180 грн.

5. За внесення змін до записів Державного реєстру прав, у тому числі виправлення технічної помилки, допущеної з вини заявника, справляється адміністративний збір у розмірі 0,04 прожиткового мінімуму для працездатних осіб = 70 грн.

6. За отримання інформації з Державного реєстру прав у порядку, передбаченому статтею 32 цього Закону, справляється адміністративний збір у такому розмірі:

- отримання інформації, витягу в паперовій формі - 0,025 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб = 40 грн. 
отримання інформації, витягу в електронній формі - 0,0125 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб – 20 грн.

- отримання інформації адвокатами, нотаріусами (під час вчинення нотаріальних дій з нерухомим майном, об’єктом незавершеного будівництва) шляхом безпосереднього доступу до Державного реєстру прав - 0,04 прожиткового мінімуму для працездатних осіб = 70 грн.

    Адміністративний збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому подаються відповідні документи для проведення державної реєстрації прав, та округлюється до найближчих 10 гривень.

    Адміністративний збір справляється за одну надану послугу у сфері державної реєстрації прав.

    У разі надання однієї послуги у сфері державної реєстрації прав одночасно усім співвласникам нерухомого майна адміністративний збір справляється один раз у повному обсязі.

    У разі надання однієї послуги у сфері державної реєстрації прав співвласникам нерухомого майна окремо один від одного адміністративний збір справляється у повному обсязі з кожного із співвласників.

    У разі відмови у проведенні реєстраційних дій адміністративний збір не повертається.

    У разі відкликання заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень адміністративний збір підлягає поверненню.

    Адміністративний збір не справляється за внесення до записів Державного реєстру прав змін, пов’язаних із приведенням у відповідність із законами України у строк, визначений цими законами.

    Плата у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців  та громадських формувань у 2018 році (з 01.01.2018)

1. За державну реєстрацію справляється адміністративний збір у такому розмірі:

- за державну реєстрацію політичної партії - 140 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (з 1 січня 2018 року – 1762 гривні)  = 246 680 грн.;

- за державну реєстрацію відокремленого підрозділу іноземної неурядової організації, представництва, філії іноземної благодійної організації  - 0,28 прожиткового мінімуму для працездатних осіб  = 490 грн. ;

- за державну реєстрацію всеукраїнської творчої спілки -  0,14 прожиткового мінімуму для працездатних осіб  = 250 грн.;

- за державну реєстрацію територіального осередку всеукраїнської творчої спілки та регіональної (місцевої) творчої спілки  - 0,07 прожиткового мінімуму для працездатних осіб  = 120 грн.;

- за державну реєстрацію символіки політичної партії, організації роботодавців, об’єднання організації роботодавців - 0,06 прожиткового мінімуму для працездатних осіб = 110 грн.;

- за державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу (крім громадських об’єднань та благодійних організацій), що містяться в Єдиному державному реєстрі, крім внесення змін до інформації про здійснення зв’язку з юридичною особою  -  0,3 прожиткового мінімуму для працездатних осіб  = 530 грн.;

- за державну реєстрацію змін до відомостей про громадське об’єднання чи благодійну організацію -  0,1 прожиткового мінімуму для працездатних осіб  = 180 грн.;

- за державну реєстрацію змін відомостей про прізвище, ім’я, по батькові або місцезнаходження фізичної особи – підприємця  - 0,1 прожиткового мінімуму для працездатних осіб  = 180 грн.;

- за державну реєстрацію на підставі документів, поданих в електронній формі - 75 відсотків адміністративного збору, встановленого цією частиною.

    Адміністративний збір не справляється за державну реєстрацію змін до відомостей про професійні спілки, їх організації або об’єднання.

    Адміністративний збір не справляється за державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, фізичну особу - підприємця та громадське формування, що не має статусу юридичної особи, у тому числі змін до установчих документів, пов’язаних з приведенням їх у відповідність із законами України у строк, визначений цими законами.

 2. За виправлення технічної помилки, допущеної з вини заявника, справляється адміністративний збір у розмірі 30 відсотків адміністративного збору, встановленого частиною першою цієї статті.

 3. У разі відмови в державній реєстрації адміністративний збір не повертається.

 4. За надання відомостей з Єдиного державного реєстру справляється плата в такому розмірі:

- за надання виписки для проставлення апостилю та витягу в паперовій формі -  0,05 прожиткового мінімуму для працездатних осіб  = 90 грн.;

- за надання документа в паперовій формі, що міститься в реєстраційній справі -  0,07 прожиткового мінімуму для працездатних осіб  =120 грн.;

- за надання відповідного документа в паперовій формі - за надання витягу в електронній формі та документа в електронній формі, що міститься в реєстраційні справі 75 відсотків плати, встановленої цією частиною.

    Адміністративний збір та плата за надання відомостей з Єдиного державного реєстру справляються у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленому законом на 1 січня календарного року, в якому подаються відповідні документи для проведення реєстраційної дії або запит про надання відомостей з Єдиного державного реєстру, та округлюються до найближчих 10 гривень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь