A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Про підсумки проведення огляду умов проживання, виховання та навчання дітей, які перебувають під опікою та піклуванням, про стан забезпечення медичної, психологічної, професійної реабілітації та соціальної адаптації учасників АТО в районі

Дата: 23.10.2017 14:33
Кількість переглядів: 893

Фото без опису

    На черговій апаратній нараді, яка відбулася 23 жовтня під головуванням заступника голови райдержадміністрації Валентини Стилик було розглянуто 2 основні питання порядку денного.

  Про підсумки проведення громадського огляду умов проживання, виховання та навчання дітей, які перебувають під опікою та піклуванням доповів начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Юрій Волох. – На первинному обліку служби у справах дітей станом на 23.10.2017 року  перебуває 114 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з яких 29 дітей-сиріт та 85 дитина, позбавлена батьківського піклування.

    Всі підопічні діти шкільного віку (61) забезпечені в шкільних їдальнях безкоштовними гарячими обідами, дошкільнята утримується в дитячих закладах на пільгових умовах.

    В 2017 році  91500 грн виділено з районного бюджету на придбання шкільної та спортивної форми 61 підопічній дитині.

    Діти шкільного віку забезпечені Єдиними квитками для безкоштовного проїзду в приміському, міському транспорті, мають право на  безоплатне відвідування кінотеатрів, виставок, музеїв, спортивних споруд.

    Влітку 2017 року 32 підопічних дітей шкільного віку, були охоплені оздоровленням та організованим відпочинком в ДОЗ «Придніпровський» Золотоніського району, на що витрачено з районного бюджету  114 642 грн.

    11 дітей означеної категорії, яким виповнилось 18 років у 2017 році,  отримали грошову допомогу на суму 19910 грн (по 1810 грн на 1 особу).

    Заслухавши інформацію Юрія Волоха, Валентина Стилик наголосила на необхідності проведення постійного контролю за умовами проживання дітей в прийомних сім’ях та на проведенні роз’яснювальної роботи з опікунами щодо обов’язкового оздоровлення категорійних дітей,  і не лише влітку а і протягом року, використовуючи санаторно-курортне лікування.

    Про стан забезпечення  медичної, психологічної, професійної реабілітації та соціальної адаптації учасників антитерористичної операції в районі інформував начальник управління з питань праці і соціального захисту населення райдержадміністрації Олександр Юрковський, який зазначив, що на обліку в управлінні з питань праці і соціального захисту населення Чорнобаївської райдержадміністрації перебуває 379 осіб, які мають статус учасника бойових дій з них 14 осіб – інваліди війни.

    Надано психологічну допомогу – 63 особам, сприяння отримання гуманітарної допомоги – 151 особі, сприяння в отриманні грошової допомоги – 141 особі, сприяння в оформленні документів – 191 особі, інші види – 29 особам.

    В районі проводиться робота щодо забезпечення учасників АТО земельними ділянками. Станом на 01.10.2017 року земельними ділянками забезпечені 205 осіб.

    В 2017 році  за рахунок коштів районного бюджету надано одноразову матеріальну допомогу 33 учасникам АТО в розмірі 1,5 тис грн на загальну суму 48,0 тис грн.

    В стаціонарних умовах Чорнобаївської ЦРЛ станом на 1.10.2017 року проліковано 38 учасників АТО, на суму 24,1 тис грн. На амбулаторне лікування використано 13,0 тис грн. Надано послуги психолога 35 учасникам АТО.  Стоматологами проліковано 46 осіб, зубопротезовано – 16 осіб  на суму 16,8 тис грн.

    Професійне навчання за направленням центру зайнятості проходило 4 особи.

    – Необхідно продовжувати широку інформаційну роботу щодо оздоровлення учасників АТО, щоб охопити оздоровленням максимальну кількість населення даної категорії, відповідно до наявних коштів.

    Під час розгляду  питань в порядку контролю керівники закладів освіти та медицини доповіли про  стан забезпечення енергоносіями закладів соціальної сфери району.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь