A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Хвала рукам, що пахнуть хлібом: на Чорнобаївщині відзначили кращих працівників агропромислового комплексу

Дата: 14.11.2018 14:32
Кількість переглядів: 1372

    13 листопада у районному Будинку культури відбулися урочистості з нагоди Дня працівників сільського господарства.

    За традицією святкування розпочалися з частування короваєм, який випекли з урожаю 2018 року.

    - В усі часи, як повелося з діда-прадіда, напружена хліборобська праця була і залишається визначальною складовою розвитку держави, запорукою її процвітання. Вас по праву називають годувальниками! Завдяки Вашим знанням і природній мудрості, наполегливості і невтомному працелюбству живе українське село, колоситься золотиста українська нива, розвивається сільське господарство, яке давно вже стало важливою складовою всієї економіки України, - звернувся до присутніх голова Чорнобаївської РДА Сергій Джоболда.

    Він розповів про досягнення наших сільгоспвиробників, завдяки яким район посідає перші місця в області. Так, у районі функціонує 107 сільськогосподарських підприємств. За обсягами валового виробництва сільськогосподарської продукції Чорнобаївщина займає друге місце в області. За урожайністю всіх зернових та зернобобових культур район очолює рейтингову таблицю в області. Працює і тваринницька галузь. За чисельністю поголів’я дійної череди в аграрних підприємствах ми посідаємо перше місце  в області.

    У  галузі сільського господарства  району працює 3,7 тисяч осіб. Щодо податку на доходи фізичних осіб із розрахунку на 1 жителя серед районів області в нашому районі найвищий показник  - 1 693 грн,  що є результатом кількості працюючих здебільшого в аграрній сфері та розміру заробітної плати. Важливим джерелом доходів населення району є орендна плата за земельні паї, яка щорічно зростає. До кінця року її буде виплачено 233,5 млн грн, що на 20  млн грн більше,  ніж торік. З 1 гектара  наданої в оренду землі  власники паїв мають дохід  у середньому 3491 грн. грн.

    - Шановні працівники сільського господарства! Велика подяка і низький Вам уклін за самовіддану працю, любов до рідної землі, терпіння та витримку. Нехай не переводиться селянський рід на українській землі, а праця відданих їй трударів буде належно поцінованою. Нехай нива щедро колоситься, здоров’я міцніє, а трудові успіхи примножуються. Бажаю Вам і Вашим родинам міцного здоров’я і благополуччя, щастя і добра, любові і достатку в домі, невичерпної наснаги і оптимізму, подальших успіхів в ім’я розквіту України і заради покращення добробуту всього українського народу! Нехай Бог береже всіх нас і нашу країну! – привітав присутніх Сергій Миколайович.

    Зі словами побажань до аграріїв також звернулися Почесний голова Асоціації «Незалежне об`єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району» Петро Душейко та голова асоціації сільськогосподарських товаровиробників Чорнобаївського району Сергій Лихошерст.

    З нагоди професійного свята були нагороджені кращі підприємства. Так, диплом районної державної адміністрації та районної ради «За найбільшу кількість збережених робочих місць в аграрній сфері району» отримав Почесний голова Асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району» Петро Душейко, дипломи «За комплексний розвиток аграрного підприємства» - директори СТОВ «Лан» Іван Орел, СТОВ «Кліщинське» В’ячеслав Джулай, СТОВ «Світанок» Іван Тітаренко. Дипломами «За вагомі досягнення в розвитку рослинницької галузі» було нагороджено директора СТОВ «Маяк» Сергія Лихошерста, «За впровадження сучасних технологій  в рослинницькій галузі» - директора СТОВ «Красенівське» Леоніда Цибу, «За високий рівень розвитку овочівництва шляхом використання сучасних технологій  та найбільш вагомий внесок в наповнення бюджетів усіх рівнів» - директора СТОВ «Дніпро» Галину Халеську, «За вагомі досягнення в розвитку тваринницької галузі» - директора СТОВ «Придніпровське Петра Андрущенка, «За збільшення обсягів виробництва тваринницької продукції» - директорів ТОВ ВКФ «Валтас» Костянтина Тітаренка та СТОВ «Україна» Анатолія Рябця. Також Анатолій Іванович за багаторічну сумлінну працю, професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток агропромислового комплексу району та з нагоди 65-річчя від дня народження  отримав Почесну грамоту Черкаської обласної державної адміністрації. СТОВ «Агроко» було нагороджене Дипломом «За значні досягнення в розвитку тваринницької галузі та вагомий внесок в наповнення бюджетів усіх рівнів». А диплом «Фермер року» отримав голова ФГ «Берегиня» Михайло Кучеренко.  

    Також були нагороджені підприємства, які надають значну підтримку соціальній сфері. Так, дипломами «За вагомий внесок у розвиток соціальної сфери територіальної громади» нагороджені директори ПСП «Нива» Валентина Гонтар, СТОВ імені Щорса Юрій Лихошерст, СТОВ «Старий Коврай» Алла Однодворцева,  СТОВ імені Чкалова Петро Яцечко, «За  вагомий внесок у підтримку навчального закладу територіальної громади» - директор ТОВ імені Шевченка Володимир Кропивка,  «За підтримку творчо обдарованих дітей Чорнобаївщини» - директор ТОВ «Чорнобайм’ясо» Олег Танчик.

    За значний особистий внесок у розвиток агропромислового комплексу району та з нагоди свята - Дня працівників сільського господарства Грамотою Чорнобаївської  районної державної адміністрації, Подякою  від Асоціації "Незалежне об'єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району Черкаської області" і Асоціації сільськогосподарських товаровиробників Чорнобаївського району  та грошовою винагородою були нагороджені кращі працівники району.

    Отримали вітання та подарунки  Заслужені працівники сільського господарства: Рубан Ніна Іванівна, СТОВ «Богодухівське»; Коваленко Тетяна Григорівна, СТОВ «Богодухівське»;   Пономаренко Дмитро Сидорович, СТОВ «Родина»; Шмиг Григорій Іванович,  СТОВ «Родина»; Рябокінь Параска Андріївна,  СКВ «Міжгір’я»; Душейко Петро Григорович, СТОВ «Дніпро»; Скакун Віталій Никифорович,  СТОВ «Лан»;   Гомон Віктор Олексійович, земельний відділ та герой соціалістичної праці Чемерис Олександр Панасович.

 

    Від райкому профспілки працівників агропромислового комплексу усі присутні отримали у подарунок концерт Академічного театру музики, пісні і танцю "Зоряни", створеного за ініціативи директора Кіровоградської обласної філармонії,  заслуженого працівника культури України, нашого земляка, уродженця с. Велика Бурімка Миколи Кравченка та народної артистки України Антоніни Червінської.

 

Нагороджені:

1. Бабир Микола Іванович -

тракторист-машиніст

ТОВ ім.Шевченка

 

2. Біленко Олег Вікторович

механізатор СТОВ «Маяк»

 

3. Бойко Володимир Федорович

головний лікар ветеринарної медицини СТОВ «Україна»

 

4. Власенко Віталій Олексійович

тракторист-машиніст

 СТОВ «Вереміївка»

 

5. Вовченко Василь Миколайович

механізатор СТОВ «Красенівське»

 

6. Войденко Світлана Анатоліївна

оператор машинного доїння

СТОВ «Агроко»

 

7. Глоба Ірина Сергіївна

оператор машинного доїння

СТОВ «Придніпровське»

 

8. Гончарова Валентина Іванівна

оператор машинного доїння

СТОВ «Світанок»

 

9. Гриневич Ніна Миколаївна

технік штучного осіменіння корів СТОВ «Красенівське»

 

10. Давиденко Володимир Іванович

водій СТОВ «Старий Коврай»

 

11. Дараселія Наталія Петрівна

оператор машинного доїння

СТОВ ім.Чкалова

 

12. Демиденко Олег Петрович

охоронець СТОВ «Першотравневе»

 

13. Демиденка Петра Миколайовича

водія ТОВ ім. Шевченка

 

14. Діхтяр Валентин Анатолійович

тракторист-машиніст

СТОВ «Придніпровське»

 

15. Дмитренко Руслан Васильович

водій СТОВ «Лящівка»

 

16. Домалевська Ганна Іллівна

завідуюча їдальнею СТОВ «Надія»

 

17. Дробітько Василь Григорович

тваринник теличної ферми

СТОВ «Агроко»

 

18. Єрмакович Сергій Степанович

тракторист-машиніст СТОВ «Агроко»

 

19. Захаренко Станіслав Миколайович

водій СТОВ «Маяк»

 

20. Зобенько Василь Іванович

технік з експлуатації та ремонту устаткування поливних систем

СТОВ «Вереміївка»

 

21. Зобенько Олексій Михайлович

інженер-енергетик

СТОВ «Вереміївка»

 

22. Зобенько Юрій Миколайович

рибалка прибережного лову ТОВ «Рибколгосп»

 

23. Калашник Ігор Петрович

електромонтер СТОВ «Агроко»

 

24. Каплуненко Олександр Олександрович

тракторист-машиніст

СТОВ «Канівці»

 

25. Коваленко Володимир Васильович

обліковець тракторної бригади

СТОВ «Кліщинське»

 

26. Козуля Василь Іванович

механізатор СТОВ «Лящівка»

 

27. Комашко Василь Володимирович

водій ПрАТ «Велика Бурімка»

 

28. Костенко Мар’яна Миколаївна

оператор машинного доїння

ПСП «Нива»

 

29. Кулик Олексій Павлович

водій ТОВ «Чорнобайм’ясо»

 

30. Лут Ніна Василівна

фельдшер ветеринарної медицини ТОВ «Чорнобайм’ясо»

 

31. Лут Анатолій Анатолійович

водій СТОВ «Дніпро»

 

32. Лут Сергій Михайлович

головний агроном та агроном захисту рослин СТОВ «Лан»

 

33. Найдьон Володимир Васильович

тракторист-машиніст

СТОВ ім.Чкалова

34. Орел Олександр Миколайович

водій СТОВ ім.Щорса

 

35. Охріменко Руслан Юрійович

працівник по доставці кормів

ПСП «Нива»

 

36. Пасічник Юрій Федорович

тракторист-машиніст

СТОВ ім. Щорса

 

37. Петраш Віктор Вікторович

тракторист-машиніст

ПП «Агроспецпроект»

 

38. Підварка Андрій Іванович

тракторист-машиніст

 СТОВ «Вереміївка»

 

39. Прощина Тетяна Іванівна

оператор машинного доїння

СТОВ «Агроко»

 

40. Рижов Валерій Миколайович

слюсар тракторної бригади

СТОВ «Україна»

 

41. Рябчук Сергій Степанович

апаратник оброблення зерна

СТОВ «Канівці»

 

42. Стрелюк Галина Федорівна

комірник СТОВ «Надія»

 

43. Тарчинець Володимира Юрійовича

водій СТОВ «Богодухівське»

 

44. Третяк Микол Іванович

водій СТОВ «Світанок»

 

45. Федоренко Наталія Дмитрівна

оператор по відгодівлі свиней

СТОВ «Лан»

 

46. Храпко Олександр Миколайович

тракторист-машиніст

ПП «Агроспецпроект»

 

47. Черненко Анатолій Михайлович

підсобний робітник комбізернового комплексу СТОВ «Старий Коврай»

 

48. Шевченко Катерина Миколаївна

підсобна робітниця огородньої бригади СТОВ «Дніпро»

 

49. Юрченко Олександр Олександрович

тракторист ПрАТ «Велика Бурімка»

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь