A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Як перевірити стан розгляду своєї заяви щодо реєстрації прав на нерухомість?

Дата: 11.06.2019 14:28
Кількість переглядів: 568

      Фото без опису

       Заява про державну реєстрацію прав подається окремо щодо кожного об’єкта нерухомого майна.

      У разі набуття права власності на житловий будинок, будівлю або споруду з одночасним набуттям речових прав на земельну ділянку, на якій вони розташовані, подається одна заява про державну реєстрацію прав на такі об’єкти.

      При цьому одна заява подається лише у разі, якщо речові права на житловий будинок, будівлю, споруду та земельну ділянку, на якій вони розташовані, реєструються за однією особою.

       Заява про проведення реєстраційних дій не приймається за відсутності документа, що підтверджує оплату послуг, та у разі внесення відповідної плати не в повному обсязі.

       Датою і часом державної реєстрації прав вважається дата і час реєстрації відповідної заяви, за результатом розгляду якої державним реєстратором прийнято рішення про державну реєстрацію прав.

            Після подачі заяви кожен заявник може перевіряти стан розгляду своєї заяви. Така послуга надається он-лайн через «Кабінет електронних сервісів» за посиланням –https://rrp.minjust.gov.ua.

            На законодавчому рівні надано можливість оскаржувати рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора, суб’єкта державної реєстрації прав не тільки до суду, але й цілком безкоштовно до Міністерства юстиції України та його територіальних органів.

            Довідкова інформація та методична допомога щодо складання скарг надається Головним територіальним управлінням юстиції у Черкаській області за телефоном(0472) 33-00-27 або за адресою: м. Черкаси, бульв. Шевченка, 185, каб. 244.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь