A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

В області запрацювали «антирейдерський» оперативний штаб

Дата: 18.08.2017 14:27
Кількість переглядів: 734

Фото без опису

    Попереджати та протидіяти рейдерському захопленню земель на Черкащині буде оперативний штаб. До його складу увійдуть представники Нацполіції, Держгеокадастру, управління юстиції, аграрних асоціацій, землекористувачів та громадськості. Окреслив завдання «антирейдерського» штабу на першому засіданні заступник голови – керівник апарату Черкаської ОДА Сергій Овчаренко.

    Нині сільгоспвиробники області жнивують. У цей період можливі випадки спроб крадіжок врожаю і землі у фермерів, говорить керівник реєстраційної служби Головного управління юстиції у Черкаській області Нона Корж.

    – У період жнив активізуються спроби незаконного заволодіння майном та врожаєм, – зауважує Нона Нодарівна. – Боротьба з рейдерством має бути комплексною. Тому важливо, що до цієї роботи активно долучилися правоохоронні органи, місцеве самоврядування, громадськість та аграрії.

    Аби оперативно реагувати на рейдерські порушення на Черкащині у період жнив, діятиме оперативний штаб. Завдяки його діяльності, правоохоронці зможуть оперативніше отримувати інформацію про порушення та відповідно реагувати, а в Головному територіальному управлінні юстиції надаватимуть вчасну допомогу зі складання скарг. Засідання оперативного штабу проводитимуть раз на тиждень. Також працюватиме телефон гарячої лінії: 33-00-27. Отримати особисту консультацію можна буде за адресою: бульв. Шевченка, 185, каб. 244.

    Непоодинокі факти спроб рейдерського захоплення сільгоспугідь фіксували торік і позаторік, зазначає заступник очільника області Сергій Овчаренко. Тоді, щоби попередити такі явища, спільна робоча група виїжджала на місця. Зокрема у Чорнобаївський, Драбівський та Уманський райони.

    – Кожен фермер має законне право збирати урожай із землі, де він працює, – відзначає Сергій Миколайович. – Спільно з правоохоронцями та іншими профільними службами консолідовано спрацьовуємо проти рейдерського захоплення земель. Належним чином реагує й громадськість, юстиція. Разом працюватимемо, щоб і цьогоріч не виникло ситуацій, від яких можуть постраждати наші сільгоспвиробники. Адже землекористувачі повинні мати змогу спокійно розраховувати свої прибутки і збитки, сплачувати податки і належним чином вести свою господарську діяльність. Наше завдання – повної мірою забезпечити їхню нормальну діяльність.

    Відзначимо, Головне територіальне управління юстиції у Черкаській області разом з Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги створені мобільні точки доступу до системи безоплатної правової допомоги. Протягом двох місяців фахівці здійснюватимуть виїздні прийоми в кожному районному центрі Черкаської області. На цьому тижні вони побувають у Смілі, Кам’янці та Білозірській ОТГ.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь