A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Відбулося розширене засідання колегії райдержадміністрації

Дата: 29.03.2018 14:27
Кількість переглядів: 621

Фото без опису

    29 березня пройшло розширене засідання колегії Чорнобаївської районної державної адміністрації.

    У ньому взяли участь голова  районної державної адміністрації Сергій Джоболда, керівник апарату  райдержадміністрації Оксана Брагінець, члени колегії, начальники відділів апарату, самостійних структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники територіальних підрозділів  міністерств і відомств в районі, селищний та сільські голови, а також  представники засобів  масової інформації.

Фото без опису

Фото без опису

    Під час засідання розглянули питання про роботу виконавчого комітету Лящівської  сільської ради по виконанню делегованих повноважень, стан виконання «Районної комплексної програми «Турбота» на 2014- 2020 роки», стан роботи  із зверненнями громадян в органах виконавчої влади та стан кадрової роботи, дотримання вимог чинного законодавства про державну   службу в 2017 році.

    - Делегуючи органам місцевого самоврядування повноваження, держава створює правові рамки їх  діяльності, визначає загальнодержавні стандарти, гарантує мінімум соціальних благ, які можуть і мають бути надані громадянам, та забезпечує контроль за їх реалізацією. Одним із найважливіших питань, що вирішує сьогодні місцева влада, є формування  бюджету та його виконання. Час вимагає від сільських рад переглянути підходи та задіювати всі резерви у вирішенні даних питань. При відносно благополучній ситуації з виконанням бюджетів  поле діяльності щодо  його збільшення велике. Це і проведення грошової оцінки землі, яка дасть можливість без внесення змін до договорів оренди збільшити надходження, робота з керівниками сільськогосподарських підприємств щодо збільшення ставки за оренду земель, проведення хронометражу реалізації суб’єктами господарювання  роздрібної торгівлі підакцизних товарів - алкогольних напоїв та тютюнових виробів, легалізація праці найманих працівників, що працюють в підприємців, зокрема в торгівлі та сільському господарстві, - зауважив Сергій Джоболда.

    Відповідно до плану роботи на І квартал, робочою групою райдержадміністрації було проведено перевірку виконання делегованих повноважень органів виконавчої влади Лящівською сільською радою. Про виконання сільською радою делегованих їй повноважень доповіла сільський голова Антоніна Карасовська. А про результати перевірки - начальник відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та звернень громадян апарату райдержадміністрації Любов Олексієнко.

    Другим питанням розглянули стан виконання «Районної комплексної програми «Турбота» на 2014- 2020 роки».

    Як зазначив Сергій Миколайович, у рамках виконання Програми першочергово в 2017 році вирішувалися питання поліпшення соціально-побутового  та медичного обслуговування ветеранів війни та праці, одиноких непрацездатних громадян, осіб з інвалідністю, розвитку системи реабілітації та трудової зайнятості осіб з обмеженими фізичними можливостями, психічним захворюванням та розумовою відсталістю, соціального захисту сімей з дітьми, малозабезпечених сімей, осіб, які опинились в складних життєвих обставинах. Всього на  виконання заходів в  2017 році  використано 756 тис 400 грн.

    Також протягом 2017 року до програми   вносилися  зміни з метою  надання фінансової підтримки в організації харчування дітей, які переміщуються з тимчасово окупованої території, дітей, батьки яких перебувають в зоні АТО, дітей із сімей учасників АТО та  одноразової грошової допомоги сім’ям загиблих (померлих) ветеранів війни (учасників бойових дій). Окрім цього, програму було доповнено нормою про виплату щомісячної стипендії учням професійно-технічних навчальних закладів, студентам вищих навчальних закладів І-ІV  рівнів акредитації денної (стаціонарної) форми навчання, на період навчання, з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

    Детально про виконання Програми у 2017 році доповів начальник управління з питань праці і соціального захисту населення райдержадміністрації Олександр Юрковський.

    Про стан роботи  із зверненнями громадян  в органах виконавчої влади доповіла Любов Олексієнко, а про стан кадрової роботи, дотримання вимог чинного законодавства про державну  службу в 2017 році - начальник відділу з питань управлінням персоналом апарату райдержадміністрації Василь Мінько.

    За результатами роботи членами колегії було прийнято проекти відповідних рішень, а структурним підрозділам дано відповідні рекомендації та завдання по їх виконанню.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь