A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Цього тижня стартує осіння кампанія із зарибнення

Дата: 23.10.2018 14:23
Кількість переглядів: 630

    Уже цього четверга, 25 жовтня, розпочнуть процес зарибнення Кременчуцького водосховища. Планують випустити до водойми понад 74 т рослиноїдних риб. При цьому увесь зарибок місцевий – із державного підприємства «Іркліївський риборозплідник», поінформували сьогодні на засіданні профільної робочої групи, що діє при ОДА.

    Як зауважив перший заступник очільника області Віталій Коваль, в області успішно втілюють обласну програму із розвитку рибного господарства водойм регіону. В межах неї, за ініціативи керівника області Юрія Ткаченка та при підтримці депутатів обласної ради, як і торік, так і нинішнього року, на зарибнення виділили 2 млн грн.

    – Минулого року нам вдалося випустити до водосховища майже 96 т. дворічок. Це і короп, і білий амур, і товстолоб – ті види, що особливо необхідні для очищення водойм від синьо-зелених водоростей. Нинішньої осені ми продовжуємо важливу справу зарибнення. Більше того, залучаємо до роботи все більше однодумців. Приміром, за кошти промислових рибалок вже закупили 20 т зарибку, минулого було лише 9 т. І ми не зупинятимемося. Зміцнюватимемо співпрацю в цьому напрямку із підприємствами-забруднювачами, а також сусідніми областями.

    Під час робочої наради начальник управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Ігор Колодка повідомив, що переможцем тендеру на зарибнення визначено Державне підприємство «Іркліївський розплідник рослиноїдних риб», з яким підписано договір на виконання робіт. Тендерні процедури провели 20 вересня відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» за системою ProZorro.

    Спільно з керівником ДП «Іркліївський розплідник рослиноїдних риб», депутатами обласної ради, фахівцями структурних підрозділів на нараді обговорили організаційні питання щодо зариблення, зокрема про систему підвозу зарибку, місця та період проведення робіт. Вирішили також спрямувати офіційні звернення до відповідних районів в акваторії водосховища про необхідність виділення на зарибнення коштів із місцевих бюджетів, а також про співпрацю щодо цього з Полтавською та Кіровоградською областями.

    Зауважимо також, що місцева влада Звенигородщини долучилася до реалізації обласної програми, передбачивши відповідне фінансування на зарибнення Звенигородського водосховища.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь