A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Відбулися урочистості з нагоди 100-річчя Товариства Червоного Хреста в Україні

Дата: 20.04.2018 14:22
Кількість переглядів: 1256

Фото без опису

    20 квітня у приміщенні Чорнобаївської ЦРЛ відбулися урочистості з нагоди 100-річчя заснування Товариства Червоного Хреста в Україні.

    Ця організація обрала собі високу гуманітарну місію захисту життя людей та надання допомоги у гуманітарній сфері, щоденно поліпшуючи життя та соціальний захист найбільш вразливих верств населення, приділяючи увагу проблемам самотніх громадян похилого віку, інвалідів різних категорій, осіб, хворих на туберкульоз і ВІЛ/СНІД, постраждалих внаслідок надзвичайних ситуацій, дітей-сиріт, багатодітних сімей та біженців.

Фото без опису

    Чорнобаївська патронажна служба Червоного Хреста діє вже понад 50 років. Тож слова щирої вдячності лунали на адресу нинішніх та колишніх працівників і волонтерів районного товариства Червоного Хреста. Це Алла Шпілінова, Тетяна Панасенко, Любов Кучер, Раїса Буханцова, Катерина Карабан, Тетяна Осьмачка, Раїса Алієва, Ніна Собко, Віра Корецька, Наталія Крамар, Галина Матюша, Тофік Алієв, Катерина Симоненко та інші.

    - В Україні, як і у всьому світі, багато громадських організацій, але не кожна з них може похвалитися своїм столітнім ювілеєм. Якщо організація тримається, діє ось такий тривалий час, це значить, що вона потрібна. Одна з біблійних заповідей говорить – роби добро ближньому. Творіння добра і вирізняє цю громадську організацію, бо «раз добром зігріте серце вік не прохолоне» - саме так говорять слова нашого відомого земляка Тараса Шевченка. Тож сьогодні з нагоди столітнього ювілею вітаю усіх вас з цією значимою датою. Нехай громадська організація існує ще не одні сто років. Хочеться побажати, щоб нас  минали війни, техногенні катастрофи, природні катаклізми, а щоб ми допомагали щодня тільки тим, хто потребує буденної допомоги у звичайних життєвих ситуаціях, - зазначила у вітальному слові перший заступник голови Чорнобаївської РДА Валентина Стилик.

Фото без опису

    З нагоди свята почесні грамоти РДА та грошову винагороду від депутата обласної ради Сергія Лихошерста за сумлінну працю і високий професіоналізм отримали медична сестра із села Веселий Хутір Любов Кучер та заступник начальника управління з питань праці та соцзахисту населення Чорнобаївської РДА, член президії районної організації Товариства Червоного Хреста Наталія Крупенко.

    Звучали вітання від керівника секретаріату районної ради Лариси Дражнікової, голови районної організації ветеранів Віталія Момота та виконувача обов’язків головного лікаря ЦРЛ Сергія Чуби.

    Водночас голова районної організації Червоного Хреста Людмила Ковальова подякувала всім присутнім за підтримку і допомогу, а сестрам милосердя – за сумлінну працю. Та вручила ювілейні монети «100 років утворення Товариства Червоного Хреста України» Аллі Шпіліновій (медична сестра, село Привітне), Тетяні Панасенко (медична сестра, село Красенівка), Раїсі Буханцовій (медична сестра, село Богодухівка) та Катерині Карабан (фахівець із соціальної роботи).   

    Завершилися урочистості музичними вітаннями, які подарували всім присутнім Тарас Лупій та Андрій Строгуш, Катя Гурин, Юрій Онищенко, а також Світлана Депутат і Любов Романенко. 

Фото без опису

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь