A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Про стан забезпечення в районі права на освіту дітей з особливими потребами та роботу з детінізації економіки, легалізації виплати заробітної плати говорили на апаратній нараді

Дата: 30.10.2017 14:21
Кількість переглядів: 804

Фото без опису

    На апаратній нараді, яка відбулася 30 жовтня під головуванням заступника голови райдержадміністрації Валентини Стилик було розглянуто 2 основні питання порядку денного.

Фото без опису

    Про стан забезпечення в районі  права на освіту дітей з особливими потребами доповіла начальник відділу  освіти Раїса Піддубна, яка зазначила, що у 2017-2018 навчальному році 76 дітей з інвалідністю навчаються у загальноосвітніх навчальних закладах району. Із врахуванням  стану здоров’я дітей, за висновками ПМПК та ЛКК індивідуальною формою навчання охоплено 38 учнів.

    30 дітей шкільного та дошкільного віку, які мають інвалідність, відвідують районний центр з денним перебуванням з пристосованим для їх потреб приміщенням, де проводяться корекційно-лікувальні заходи. 

    В закладах освіти району діти з інвалідністю за потребами та індивідуальними можливостями залучаються до роботи різнопрофільних гуртків, спортивних секцій. Позакласною роботою в загальноосвітніх навчальних закладах охоплено понад 40 дітей означеної категорії.

    Діти з особливими потребами в навчальних закладах перебувають під соціально-педагогічним та психологічним супроводом, який здійснюють 26 соціальних педагогів, 21 практичний психолог та класні керівники.

    – Необхідно продовжувати відповідну просвітницьку роботу з педагогічними працівниками, батьками з питань подальшого впровадження інтегрованого та інклюзивного навчання, а також здійснювати заходи щодо розвитку інклюзивної освіти в районі, – зауважила Валентина Стилик та звернула увагу на створення  належних, безпечних умов життєдіяльності для людей з інвалідністю – облаштування пандусів, поруччя та порогів з дотриманням державних будівельних норм.

    Про стан роботи з детінізації економіки, легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення інформувала присутніх заступник  начальника фінансового управління райдержадміністрації Антоніна Черненко. –Протягом січня–жовтня 2017 року проведено 6 засідань комісій, на  яких розглядалися питання про детінізацію виплати заробітної плати в районі, підвищення рівня соціальної захищеності найманих працівників та відповідальності роботодавців за використання їх праці, - зазначила Антоніна Черненко. – По спільному вирішенню вищезазначених питань налагоджено співпрацю з Управлінням Держпраці у Черкаській області.

    – Дійсно, комісії працюють належним чином, про що говорить кількість підприємств, які дотримуються  вимог чинного законодавства в частині підвищення рівня оплати праці та дотримання норм мінімальної заробітної плати, – підвела підсумки Валентина Стилик.

    По закінченню наради відповідальними особами було поінформовано  щодо  стану підготовки до сталого функціонування об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери району  в опалювальному сезоні 2017-2018 років.

 

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь