A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Основні питання життєдіяльності району розглянуто на апаратній нараді

Дата: 26.12.2017 14:19
Кількість переглядів: 738

Фото без опису

    В ході апаратної наради, яка відбулася 26 грудня під головуванням голови райдержадміністрації Сергія Джоболди, розглянуто та проаналізовано питання щодо стану розрахунків за оренду земельних та майнових паїв та стану готовності комунальних та дорожніх підприємств району до боротьби зі сніговими заметами та ожеледицею на автомобільних шляхах району.

    – В 2017 році діяло 23,6 тис договорів оренди з власниками земельних паїв, за умовами яких, останніми було надано в оренду близько 64,6 тис га земель, – зазначила начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Алла Бука. – Відповідно було взято зобов’язань на загальну суму 206,1 млн грн, що на  22,3 млн грн, або на 12 %  більше порівняно з 2016 роком. Оскільки  вартість землі в 2017 році не змінювалася, орендна плата збільшилася за рахунок підвищення відсотка орендної плати в частині господарств.

    З 24 господарств основного кола за оренду земельних паїв в 2017 році пропонували  до виплати:  1 підприємство – 9 % ,  6 підприємств – 8 %, 13 підприємств - 7 %,   3  підприємства – 6 %, 1 господарство - 4,5 %.

    В 2017 році 11 сільськогосподарських підприємств запропонували орендодавцям земельних паїв більший відсоток орендної плати.

     На даний час середній розмір орендної плати по договорах оренди землі складає  6,8 % , тоді як в 2016 – 6,2 %.  Середній розмір земельного паю – 2,8 га, орендна плата з 1 землі  – 3189  грн, що на 285,4 грн або на 10 відсотків  більше проти 2016 року.

    – Необхідно провести співбесіди з керівниками сільгосппідприємств та акцентувати увагу на необхідності підвищення орендної плати за земельні паї, оскільки ПДФО від сплати орендної плати складає третину всіх надходжень до районного бюджету, – рекомендував Сергій Джоболда начальнику управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Аллі Буці.

    По другому питанню доповів головний спеціаліст сектору містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Руслан Кириченко, який зазначив, що забезпечення стабільного руху автомобільного транспорту знаходиться на контролі ДРП № 2 філії Золотоніської ДЕД, які мають 3 одиниці для розгортання снігу, 2 одиниці для посипки пісчано-сольової суміші, 1 навантажувач та при потребі Золотоніська ДЕД може виділити ще 2 одиниці для посипання доріг. Забезпечено 350 тон пісчано-сольової суміші на складі в смт Чорнобай та 40 т піску і 20 т солі. В свою чергу сільським радами району проведена значна робота по підготовці до боротьби з негодою. Всі сільські ради підписують угоди з підприємствами, що знаходяться в адміністративних межах їх територіальних громад, про надання спеціалізованої техніки для боротьби зі сніговими заметами.

    Як зазначив очільник району на даний час невизначеним є питанням розчищення доріг місцевого значення загального користування від снігових заметів. У резервному фонді бюджету на 2018 рік передбачено 440 тис грн, які можуть бути використані на ліквідацію наслідків негоди в зимовий період, проте наразі не визначено механізм використання даних коштів.

    – Для проведення робіт з ліквідації снігових заметів на території смт Чорнобай та с. Савківки  підготовлено снігоприбиральну техніку комунального підприємства «Виробниче управління житлово-комунального господарства» в кількості 1 одиниці: трактора  ЮМЗ з навісним обладнанням для розкидання піщано-сольової суміші, – інформувала присутніх селищний голова Алла Мірошниченко. – Укладено договори з підприємствами та приватними підприємцями, що мають відповідну техніку для проведення  робіт з ліквідації снігових заметів: ПРаТ ТПК «Еко Ван Компані»3 одиниці з них 1 - з навісним обладнанням для розкидання піщано-сольової суміші;  СТОВ "Агроко"; ПП «Райагропостач»; ПП Демченко; ПП Нестеренко; ПП Цегельник, ПП Погасян  по 1 одиниці техніки. Всього планується залучити 9 одиниць техніки.

    В порядку контролю на апаратній нараді було розглянуто питання про стан пільгового перевезення населення автомобільним транспортом між населеними пунктами району.

    По закінченню наради проаналізовано питання стану  функціонування структур життєзабезпечення району в період з 23 по 25 грудня 2017 року.         

 

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

райдержадміністрації

      


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь