A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора та Дня незалежності України

Дата: 23.08.2018 14:19
Кількість переглядів: 1266

Фото без опису

    23 серпня   відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора та 27-ї річниці незалежності України. У них взяли участь представники Чорнобаївської райдержадміністрації та районної ради, депутати, сільські голови, керівники установ та організацій, жителі району.

Фото без опису

    Із вітальним словом до присутніх звернувся голова Чорнобаївської РДА Сергій Джоболда:

    - Сьогодні ми відзначаємо День Державного Прапора. Завтра святкуватимемо День незалежності України. Наш жовто-блакитний стяг знають у всьому світі. А нашу державу поважають і рахуються з нею. Наш прапор підіймають у найважливіші миті нашої країни, сьогодні з ним ідуть у бій і здобувають перемоги – як на полі бою, так і на спортивних та інших змаганнях. Бути українцем сьогодні престижно і почесно. І розуміння цього є у кожного, починаючи з дітей у дитячому садку і закінчуючи вченими і спортсменами, які попри все, залишаються вірними своїй державі. Ми з вами є свідками того, як 24 серпня з офіційної дати перетворюється в свято країни. Десятки поколінь українців мріяли про незалежність, про те, щоб бути господарем на своїй землі, але тільки нам судилося отримати цей важливий в історичному сенсі шанс, - зазначив Сергій Миколайович.  

    За його словами, сьогодні в розвитку району є багато  першочергових завдань. Зокрема, галузь освіти працює над тим, щоб вже за тиждень більше 330 першокласників Чорнобаївського району сіли за парти в оновлених класах і були забезпечені всім необхідним. Адже вони стануть першими учнями «Нової української школи» і навчатимуться за новим Державним стандартом початкової освіти. Реалізовуючи прийняту Урядом реформу у галузі медицини, Чорнобаївщина посіла друге місце в області по кількості підписаних декларацій з лікарями. На проведення ремонтів лікарських амбулаторій та капітальні видатки виділено більше 6 млн грн. Щодо вторинного рівня допомоги, то у Центральній районній лікарні вже незабаром відкриється кабінет «Здоров’я жінки», для нього вже закупили сучасний цифровий мамограф.  На капітальні видатки виділено більше 7 млн грн. Ці можливості дають надходження до бюджетів від аграрної галузі. За показником урожайності ранніх зернових на рівні 49,2 ц/га Чорнобаївський район входить до трійки лідерів. Під особливими контролем перебуває соціальний захист населення.

    - 27 років тому політики заклали фундамент для розбудови нашої держави. Та цеглинки в неї кладе кожен із нас своєю щоденною працею. Тож сьогодні я хотів би звернутися зі словами вдячності до кожного жителя району. Дорогі земляки, бажаю вам і вашим рідним миру, спокою та злагоди, міцного здоров’я, щедрої долі, успіхів у справах та починаннях заради процвітання незалежної України та її народу. Нехай ваші серця будуть сповнені гордістю за нашу державу, прагненням до єднання та порозуміння, а джерело віри, надії та любові до України буде невичерпним, - звернувся до присутніх Сергій Джоболда.

    За сумлінне виконання посадових обов’язків, високий професіоналізм та  з нагоди Дня незалежності України під час урочистостей грамотами райдержадміністрації та районної ради і грошовими преміями було нагороджено:

                    Фото без опису       Фото без опису

БАТУРІНА Юрія Володимировича – директора Чорнобаївського РЕМ ПАТ «Черкасиобленерго»;

БУРГАН Інну Анатоліївну – Хрестителівського сільського голову;

ВОСКОЛОВИЧ Людмилу Миколаївну – режисера Чорнобаївського районного будинку культури;

ГАЛУШКУ Вадима Анатолійовича – старшого лейтенанта служби цивільного захисту, провідного інспектора Чорнобаївського районного сектора  Управління ДСНС України у Черкаській області;

Фото без опису

ДЕМУЗ Раїсу Іванівну – секретаря Іркліївської сільської ради;

ЗАВАЛКО Ольгу Григорівну – директора Степівського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів»;

КАРПАНЯ Юрія Миколайовича – завідувача травматологічним відділенням Чорнобаївської центральної районної лікарні;

КЛИМЕНКА Олександра Олексійовича – голову Чорнобаївського районного фізкультурно-оздоровчого клубу;

КОМАШКА Володимира Михайловича – головного агронома СТОВ «Маяк»;

ЛЕЛЮХА Анатолія Михайловича – тракториста «СТОВ «Дніпро»;

МОРГУНА Геннадія Павловича - тракториста «СТОВ «Дніпро»;

Фото без опису

Фото без опису

ПАВЛИЧ Галину Олександрівну – завідувача Чорнобаївської амбулаторії первинної медико-санітарної допомоги комунального некомерційного підприємства «Чорнобаївський центр первинної медико-санітарної допомоги»;

ПАЩЕНКА Анатолія Миколайовича – приватного підприємця;

РАТУШНОГО Миколу Васильовича – Лукашівського сільського голову;

СЄРОВУ Наталію Карлівну – оператора машинного доїння СТОВ «Кліщинське;

Фото без опису

Фото без опису

Народний аматорський фольклорний колектив «Веселі молодички» Богодухівського сільського будинку культури (керівник – Черевань Тамара Миколаївна);

Народний художній танцювальний колектив «Фієста» (керівник – Тріандафіліді Лариса Георгіївна).

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

    Далі ж, переплітаючи цитати видатних українців та іноземців про Україну із музичними номерами та відеороликами, ведуча провела присутніх сторінками нашої історії та сьогодення. Зі сцени лунали пісні, які подарували всім присутнім Валентина П’ятікова, Руслана Личко, родинний дует сестер Світлани Шепель та Наталії Яременко, Анастасія Дробітько, дует у складі Лариси Гладун та Жанни Герасименко, Яна Науменко, Світлана Педань.  Привітали присутніх патріотичним виступом вихованці дитячого садка «Вишенька».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь