A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Шановні виборці!

Дата: 09.04.2019 14:18
Кількість переглядів: 518

Фото без опису

Відповідно до Постанови Верховної Ради України від 7 квітня 2019 року призначено повторне голосування на чергових виборах Президента України на неділю,  21 квітня 2019 року.

Якщо 31 березня Ви не змогли проголосувати через відсутність себе у списках або ж виявили стосовно себе помилкові дані, ви можете виправити це до повторного голосування. Ви, як виборець, можете звернутися до дільничної виборчої комісії або безпосередньо до відділу ведення Державного реєстру виборців за адресою: смт Чорнобай, вул. Центральна, 152, кім.117, перший поверх, телефон 2-39-53 не пізніше 15 квітня 2019 року із заявою про уточнення даних. У вашому розпорядженні залишається тиждень. У день повторного голосування зміни до списку виборців взагалі не вносяться. Попередніх списків, як було під час першого туру,  виборчим законодавством не передбачено. Дільничні виборчі комісії безпосередньо отримають списки для повторного голосування за два дні, тобто 18 квітня. Після цього зміни до списку виборців вносяться керівниками дільничної виборчої комісії лише щодо усунення кратного включення виборця. Часові рамки дуже обмежені, пам’ятайте про це!

Тим виборцям, які не здатні самостійно пересуватися, але в списках у них немає відмітки “НСП”, рішенням дільничної комісії на підставі їх заяви та довідки медичної установи про стан здоров'я надається можливість проголосувати за місцем перебування (вдома). Така заява разом з довідкою повинна бути надіслана поштою або передана іншими особами до дільничної комісії до 20 години останньої п'ятниці перед днем голосування.

Виборці, які в день голосування перебуватимуть далеко від свого місця проживання (відрядження, лікування, тощо), мають право тимчасово змінити місце голосування, не змінюючи виборчу адресу. Для цього необхідно звернутися у відділ ведення Державного реєстру виборців за місцем свого тимчасового перебування або за своєю виборчою адресою з відповідною заявою не пізніше ніж за п’ять днів до дня голосування - тобто до 15 квітня включно.  До заяви додаються документи (копії документів), які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни виборчої адреси (наприклад довідка з навчання, місця роботи, документи про право власності або оренду житла, документи про робоче відрядження та ін.). У разі якщо до заяви додаються копії документів, їх оригінали пред’являються органу ведення Реєстру для перевірки достовірності цих копій. Якщо за результатами розгляду заяви встановлено її обґрунтованість та наявність підтверджуючих документів, керівник органу ведення Реєстру видає наказ про тимчасову зміну місця голосування виборця. Виборцю буде змінено на час виборів місце його голосування, а саме виборча дільниця та видане відповідне посвідчення. У списках нової дільниці з'явиться його прізвище із зазначенням номера посвідчення, виданого відділом ведення Державного реєстру виборців. Особливістю є те, що, якщо виборець змінив своє місце голосування, але все ж таки раптом вирішить голосувати за виборчою адресою, цього зробити не зможе, поки не здасть видане йому посвідчення в той відділ, який його видав. Але знову ж таки все це можливо тільки до 15 квітня!

Всі члени дільничних комісій, які будуть працювати в день голосування на дільницях, до яких не належать їх виборчі адреси, також до 15 квітня 2019 року подають заяви в наш відділ про тимчасову зміну місця голосування для включення їх до списку виборців на цих дільницях.

Також у кожного виборця є можливість перевірити свої дані у Державному реєстрі виборців, не виходячи з оселі, через Інтернет. Це можна зробити через спеціальний екран «Кабінет виборця», розміщений на веб-сторінці Центральної виборчої комісії – Державний реєстр виборців (www.drv.gov.ua). Тут ви можете дізнатися, чи включено вас до Державного реєстру виборців та перевірити, чи правильно вказано ваші прізвище, ім’я, по-батькові та виборчу адресу. Для цього потрібно зареєструватися в «Кабінеті виборця» та зробити відповідний запит. Це займе лише кілька хвилин вашого часу. Орієнтовно протягом 1 доби Ви отримаєте відомості щодо своїх даних у Державному реєстрі виборців на електронну адресу, вказану при реєстрації. Подання та обробка даних на цьому ресурсі здійснюються у відповідності до Закону «Про захист персональних даних».

Зверніть увагу! У випадку, якщо не підтверджено наявність у Державному реєстрі виборців запису з вказаними у запиті персональними даними (запис відсутній або дані потребують уточнення), вам необхідно особисто звернутися до нашого відділу ведення Державного реєстру виборців з письмовою заявою, до якої додаються необхідні документи (копії документів).

Наш відділ постійно працює над забезпеченням актуальності та достовірності відомостей  Державного реєстру виборців. Щоб не залишитися осторонь від виборів, і щоб ваше ім'я було вписане у списки виборців, потрібно зовсім небагато — перевірити себе і своїх близьких у цих списках. А це можна зробити вже сьогодні.

Відділ працює з понеділка по четвер  з 800 до 1715, в п’ятницю до 1600, обідня перерва з 1300 до 1400. В квітні відділ буде також працювати і у вихідні дні з 800 до 1700    

 

М.П.Удод,

начальник відділу ведення

Державного реєстру виборців апарату Чорнобаївської районної державної адміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь