Чорнобаївська районна державна адміністрація
Чорнобаївський район, Черкаська область

Проведено перевірку 6 закладів торгівлі у селах Красенівка та Привітне

Переглядів: 119

    Робочою групою райдержадміністрації з проведення перевірок закладів харчування та роздрібної торгівлі продуктами харчування щодо дотримання санітарного, трудового та податкового законодавства 11.07.2018 року проведено перевірку 6 закладів торгівлі у селах Красенівка та Привітне.

    В магазинах «Світлана», «Орхідея» с. Красенівка ФОП Курятник  Р. В.,  магазин №158 Чорнобаївського РайСТ с. Привітне  забезпечено зберігання продуктів, відповідно до санітарних вимог, на всі продукти  в наявності супровідні документи. Продуктів з простроченими термінами реалізації не виявлено. Працівники  зареєстровані,  медичні книжки в наявності.

    В магазині ФОП Піддубний М. Д. с. Красенівка   працівники працевлаштовані згідно чинного законодавства, медичні книжки на робочому місці відсутні. Продуктів з простроченими термінами реалізації не виявлено.   Відсутнє товарне сусідство, риба та напівфабрикати без відповідного етикування, без зазначення строку придатності.

    В магазинах ФОП Піддубний М. Д. с. Красенівка, «Водограй» с.Привітне ФОП Колеснікова С. О   працівники працевлаштовані згідно чинного законодавства, медичні книжки на робочому місці відсутні. На всі продукти  в наявності супровідні документи. Продуктів з простроченими термінами не виявлено. Відсутнє товарне сусідство, риба та напівфабрикати без відповідного етикування, без зазначення строку придатності.

    В магазині ФОП Яшник В.В. с. Привітне працівник зареєстрований,  медична книжка в наявності. Продуктів з простроченими термінами реалізації не виявлено. На всі продукти  в наявності супровідні документи.   Напівфабрикати без відповідного етикування, без зазначення строку придатності.

    Робочою групою власникам закладів рекомендовано:

    Приймати харчові продукти від виробників та постачальників лише з  документами, які   посвідчують їх якість та безпеку.

    З метою недопущення харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій серед споживачів забезпечити дотримання санітарних правил при зберіганні харчових продуктів, звернувши особливу увагу на холодові умови зберігання швидкопсуючих продуктів, дотримання термінів придатності при реалізації та товарного сусідства при зберіганні продуктів.

    Забезпечити у відповідності зі ст.26 Закону України « Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» та ст.. 21 Закону України « Про захист населення від інфекційних хвороб» проходження працівниками закладів обов’язкових медичних оглядів, зокрема бактеріологічного обстеження. Особові медичні книжки працівників зберігати на робочих місцях. Негайно відсторонити від роботи працівників, які не пройшли у встановлений термін обов’язковий медичний огляд в повному обсязі.

    Дані заклади будуть перевірені повторно через два тижні на предмет усунення недоліків.

    Перевірки робочої групи райдержадміністрації продовжуються.

 

За інформацією відділу економіки райдержадміністрації

 

 

« повернутися до списку новин