A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Розглянуто питання про детінізацію виплати заробітної плати та дотримання норм мінімальної заробітної плати на підприємствах району

Дата: 27.07.2017 14:14
Кількість переглядів: 794

Фото без опису

    На спільне засідання міжвідомчої комісії райдержадміністрації з питань протидії корупції, детінізації виплати заробітної плати в районі  та міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати виносилося 2 основні питання.

Фото без опису

    Про детінізацію виплати заробітної плати  в районі, підвищення  рівня соціальної захищеності найманих працівників та відповідальності роботодавців за використання їх праці доповіла заступник начальника Чорнобаївського віділення Золотоніської ОДПІ ГУ ДФС у Черкаській області Людмила Рожко. Вона зазначила, що в рамках інспекційного блоку на Черкащині проводитимуться інспекційні відвідування підприємств з метою виявлення фактів незадекларованої праці. Особливу  увагу  при проведенні кампанії буде   приділено   галузям сільського господарства  та  сфери  торгівлі,  оскільки  за  статистичними  даними,  саме  в   них   виявлено значний відсоток нелегальної зайнятості в Черкаській області.

    Інспекційні   відвідування   Держпраці,   які   розпочнуться   по   завершенні інформаційного блоку, дозволять встановити реальні об'єми нелегальної чи частково  незадекларованої праці. Це дасть змогу визначити  причини  використання  найманої праці  без  належного оформлення, за що відповідальність за порушення буде значною.

    Також Людмила Рожко нагадала підприємцям, що вони повинні зареєструватись, стати на облік в ДФС та сплачувати податки. По серпень включно вони мають можливість отримати відповіді  Управління  Держпраці у Черкаській області на всі питання за темою і підготовитись до другого  етапу Пілотної кампанії.

Фото без опису

    На засідання з 5 відповідальних роботодавців з’явився лише один – Татул Погосян. Так, комісією було з’ясовано, що з 5 його найманих працівників зареєстровано 3, які являються членами його сім’ї. Тож роботодавцю було рекомендовано зареєструвати тих працівників, які проводять відповідні роботи, або укладати договори на відповідний короткочасний термін працевлаштування.

Фото без опису

    По питанню дотримання вимог чинного  законодавства в частині підвищення рівня оплати праці та дотримання норм мінімальної заробітної плати на  підприємствах були запрошені Чорнобаївське КП «Теплових мереж», Чорнобаївський район електричних мереж, ФГ «Вітас і К», ПП «Імперіал плюс», з них з’явилися представники лише перших двох підприємств.

    За інформацією заступника начальника Чорнобаївського відділу обслуговування громадян Золотоніського ОУ Пенсійного фонду Черкаської області на Чорнобаївському КП «Теплових мереж» працюють 4 особи, які отримують заробітну плату менше гарантованого державою мінімального розміру, на Чорнобаївському  РЕМ 2 особи.

    Розглянувши дане питання та заслухавши запрошених було з’ясовано, що осіб, які отримують заробітну плату менше мінімального розміру на даних підприємствах немає. Проте, необхідно перевірити та звірити правильність звітності до Золотоніського ОУ Пенсійного фонду Черкаської області.

    Головою райдержадміністрації Сергієм Джоболдою рекомендовано робочій групі з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати звернутися до сільських рад, де заключені договори з підприємцями та офіційно підтвердити кількість зареєстрованих та незареєстрованих найманих робітників, а також звернутися доУправління Держпраці в Черкаській області з метою перевірки підприємств, які не з’явилися на засідання, щодо дотримання трудового законодавства.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь