A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

В області – надзвичайна пожежна небезпека

Дата: 30.05.2018 14:11
Кількість переглядів: 1294

Фото без опису

    На Черкащині триває пожежонебезпечний період. Наразі в лісах області утримується висока (4 класу) та надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека.

    З огляду на вищезазначене, лісівники звертаються до мешканців області з проханням відмовитися від відвідування лісів і лісопаркових зон. Повідомляємо, що згідно розпорядження Черкаської облдержадміністрації №71 від 09.02.2017 р. під час надзвичайної пожежної небезпеки діє заборона відвідування громадянами лісів та в’їзду до зелених масивів транспортних засобів. Заборона діє для всіх, окрім працівників державної лісової охорони.

    У зв’язку з цим непланові дороги перекриті шлагбаумами та встановлені заборонні знаки на в’їзд у ліс. Про розведення вогнищ у лісі не може бути і мови, адже за таких погодних умов ймовірність виникнення лісових пожеж зростає у рази.

    Основною причиною виникнення лісових пожеж завжди був і залишається людський фактор – близько 90% займань з’являються через людську необережність чи недбалість. Досить часто відпочинок та дозвілля населення завдають безповоротної шкоди лісовому господарству.

    Нагадуємо, що відповідно до чинного законодавства ст. 77-1 КУпАП за пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем та за порушення правил пожежної безпеки в лісах, передбачена адміністративна відповідальність з накладанням штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 170 грн. до 340 грн.), на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 850 грн. до 1190 грн.).

    Якщо ж ви виявили загоряння в лісі, терміново повідомте обласне управління за телефоном (0472) 37-00-72 або 101 та присутність до його гасіння первинними засобами – землею, піском, гіллям.

 

За інформацією обласного управління лісового та мисливського господарства


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь