A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

22 лютого спливає термін пільгового періоду застосування ставки акцизного податку для митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією!

Дата: 22.02.2019 14:03
Кількість переглядів: 491

        

    Цієї п’ятниці – 22 лютого – спливає термін пільгового періоду застосування ставки акцизного податку (коефіцієнт 0,5) для митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією. Після цього часу власники таких автівок будуть сплачувати акцизний податок за повною ставкою.

      Як зазначили в.о. начальника Черкаської митниці ДФС Василь Поїзд та заступник начальника Черкаської митниці ДФС Євген Пікуль 2019 року Черкаська митниця ДФС оформила для вільного обігу 1891 легкових транспортних засобів (код 8703 згідно з УКТ ЗЕД), з них 1406 транспортних засобів, що були ввезені на митну територію України та поміщені в митні режими транзиту або тимчасового ввезення у період з 1 січня 2015 року до 25 листопада 2018 року.

       А загалом з дня набрання чинності Законом України від 8 листопада 2018 року №2611-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів» Черкаська митниця ДФС оформила для вільного обігу 2563 легкових транспортних засобів (код 8703 згідно з УКТ ЗЕД), з них 1781 легкових авто з іноземною реєстрацією.

      О 24:00 год. 22 лютого закінчується 90-денний період дії перехідних положень Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів із застосуванням коефіцієнта 0,5.

Відповідно з 00:00 год. 23 лютого акцизний податок буде стягуватися у повному обсязі.

      Після настання вказаної дати, легковий транспортний засіб із застосуванням коефіцієнта 0,5 по оподаткуванню акцизним податком, може бути випущено у вільний обіг, якщо до 22 лютого (включно) подана з метою оформлення транспортного засобу для вільного обігу та прийнята митницею електронна митна декларація на бланку єдиного адміністративного документа, по якій відсутні зауваження (наявні необхідні документи, достатня сума коштів тощо).

     Коефіцієнт 0,5 по оподаткуванню акцизним податком не застосовується:

якщо до 22 лютого (включно) оформлено картку відмови чи відкликано митну декларацію і відсутня можливість (у тому числі недостатньо часу) для подання декларантом і прийняття митницею нової митної декларації, по якій відсутні зауваження і транспортний засіб може бути оформлено у вільний обіг;

якщо станом на 22 лютого транспортний засіб заїхав або перебуває в пункті пропуску через державний кордон України та оформлюється чи очікується оформлення попередньої митної декларації.

         Від 24 травня 2019 року вступають в дію норми законів, які посилюють відповідальність за правопорушення, пов’язані, зокрема, з порушеннями митних правил стосовно транспортних засобів особистого користування, зареєстрованих в реєстраційних органах іноземних країн, щодо яких не дотримано умови (вимоги) митних режимів транзиту або тимчасового ввезення.

        За визначенням ціни авто з єврономерами можна звернутися на багатоканальну телефонну «гарячу лінію» Державної фіскальної служби. Телефон call-центру: (044) 481-19-61. Для отримання телефонної консультації слід назвати VIN-код автомобіля та календарний рік випуску. Call-центр працює щоденно з 9.00 до 21.00 синхронно з відділами митного оформлення митниць ДФС

       Прочитати матеріали інформаційного заходу в.о. начальника Черкаської митниці ДФС Василя Поїзда та заступника начальника Черкаської митниці ДФС Євгена Пікуля про особливості пільгового розмитнення авто, відповідальності за використання не розмитнених автівок та про кількість оформлених автівок у зоні діяльності митниці (відбувся у прес-центрі газети «Нова Доба» 14.02.2019): goo.gl/o8WoDh або goo.gl/WPt6CA

       Прочитати матеріали інформаційного заходу – гарячої лінії «Задайте питання про роботу Черкаської митниці» начальника управління адміністрування митних платежів та митно-тарифного регулювання Черкаської митниці ДФС Миколи Сергієнка та начальника відділу організації митного контролю та оформлення Павла Горбенка (відбувся у прес-центрі газети «Нова Доба» 08.02.2019): про наближення граничного терміну пільгового оформлення авто на єврономерах та про відповідальність за порушення митних правил, а також як і де отримати консультацію з митних питань: goo.gl/cSk9iv

       За інформацією ГУДФС у Черкаській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь