A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

«Вирішуватимемо конкретні випадки спільно», – Віталій Коваль підприємцям Черкащини

Дата: 09.10.2018 13:36
Кількість переглядів: 677

Фото без опису

     Підприємці Черкащині обурені високими штрафами за порушення у трудовому законодавстві. З вимогою допомогти у вирішенні цієї ситуації вони звернулися до обласної влади. Шляхи врегулювання напрацьовували на спільній нараді під головування першого заступника голови ОДА Віталія Коваля.

Значно більші штрафи сплачуватимуть підприємці, у яких інспектори з держпраці виявили порушення трудового законодавства. Йдеться про 111 тисяч гривень й більше. Власники ж власної справи Черкащини стверджують, що це не підйомні суми. Особливо для малого та середнього бізнесу.

Наразі вони готують звернення до депутатів обласної ради, аби порушити це питання на державному рівні. Зокрема вимагають запровадити диференційований підхід до накладання штрафів, надати два тижні для усунення виявлених недоліків. Допоки ж просять обласну владу посприяти у врегулюванні цього питання. Серед запропонованих варіантів: комісійний розгляд конкретних випадків за участі фахівців держпраці, юстиції та інших профільних органів щодо правомірності накладеного штрафу за порушення підприємцем трудового законодавства.

– Будемо фіксувати й розглядати конкретні випадки з конкретними особами, – наголосив Віталій Коваль. – Зараз у нас в області за таким принципом діє антирейдерський штаб. І вже маємо результати. Тож пропоную й нашу роботу з підприємцями налагодити таким чином. Кожні два тижні будемо розглядати звернення з конкретними порушеннями. Наприклад, інспектор занадто часто ходить з перевірками до визначених підприємців та інші. Ми ці факти будемо перевіряти. Тільки такими методами, спільно працюючи, можемо якось вплинути на ситуацію.  

Водночас, окрім комісійного розгляду справ, присутні домовилися, що для підприємців фахівці управління Держапраці в області спільно з управлінням ДФС сьогодні проведуть семінар. На ньому фахівці роз’яснювали положення трудового законодавства, ризики для підприємців, відповідали на їхні запитання. Також в управлінні напрацюють пам’ятку для малого та середнього бізнесу.

За інформацією прес-служби Черкаської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь