A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Про те, скільки призначено субсидій на житлово-комунальні послуги мешканцям району на опалювальний період 2018-2019 року говорили в понеділок на апаратній нараді у голови райдержадміністрації Сергія Джоболди

Дата: 29.10.2018 17:24
Кількість переглядів: 1094

   Фото без опису 

  За словами начальника управління з питань праці і соціального захисту населення райдержадміністрації Олександра Юрковського, станом на 1 жовтня цього  року до управління звернулося 1845 сімей із заявами про призначення субсидії на придбання твердого палива та скрапленого газу. Наразі  1527 сім’ям вже призначено житлову субсидію та  виплачено субсидію для придбання твердого палива 1313 особам на суму 3714,4 тис. грн.

      В минулому  опалювальному житловою субсидією користувалося 8883 домогосподарств.

   В  жовтні 2018 року  перереєстровано  4288 особових справ  отримувачів субсидій,  для призначення субсидії на новий період яким отримувачам не потрібно звертатися до управління та збирати довідки. Працівники управління самі замовили довідки про склад сім’ї, довідки РЕМ, УЕГГ та ВУЖКГ. На даний час повністю зібрано пакети документів для перепризначення субсидії на опалювальний період на 1876 осіб.

    Крім того, 1421 особа звернулася до управління з новим пакетом документів для призначення субсидії. Це одержувачі субсидії в домогосподарстві яких є зареєстровані члени сім’ї, які не проживають, непрацюючі особи та особи в яких дохід менший мінімальної заробітної плати.

    На даний час відсутнє програмне забезпечення для призначення субсидій на опалювальний сезон.

     Тож говорили й про зміни, що відбулись в порядку призначення субсидій з 17 жовтня 2018 року.

     Так житлова субсидія не призначається (у тому числі на наступний період), якщо:

- опалювана площа житлового приміщення перевищує 120 кв. метрів для квартир у багатоквартирному будинку, 200 кв. метрів для індивідуальних будинків (крім житлових приміщень дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей, багатодітних сімей, сімей, у яких на початок місяця, з якого призначається субсидія, проживають троє і більше дітей, з урахуванням тих, над якими встановлено опіку чи піклування, а також житлових приміщень (будинків), на які оформлено два і більше окремі особові рахунки, за умови, що особовий рахунок було розділено до 1 травня 2018 р. і опалювана площа частини житлового приміщення кожного домогосподарства, на яку призначається субсидія, не перевищує 120 кв. метрів для квартири, 200 кв. метрів для індивідуального будинку);

-  у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особи, які, за диними Єдиного реєстру боржників, мають заборгованість за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів понад три місяці (крім осіб, які є алко- або наркозалежними, що підтверджується довідкою від лікаря).

    Олександр Юрковський зазначив, що  житлову субсидію за рішенням комісії може бути призначено домогосподарству в складі якого є члени домогосподарства, які перебували за кордоном сукупно більше 60 днів протягом періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії, якщо працездатні особи документально підтвердили шляхом надання легалізованих в Україні документів набуття страхового стажу в інших країнах, з якими укладено договори про соціальне забезпечення, перелік яких розміщується на офіційному веб-сайті Мінсоцполітики.

Під час обговорення з’ясували коли заява і декларація вважаються не поданими, а саме якщо:

- не внесені в повному обсязі відомості про членів домогосподарства або про членів сім’ї осіб із складу домогосподарства, доходи яких враховуються під час призначення субсидії (прізвище, ім’я та по батькові, сімейний стан, число, місяць і рік народження, серія та/або номер паспорта, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для осіб, які мають відмітку в паспорті про право здійснювати платежі за його серією та номером)); не зазначені відомості про адресу домогосподарства та номери особових рахунків;  відсутня згода на обробку персональних даних членів домогосподарства та членів сім’ї осіб із складу домогосподарства, доходи яких враховуються під час призначення субсидії, даних про майно.

Громадяни, яким призначено житлову субсидію зобов’язані щомісяця сплачувати обов’язкову частку платежу. У разі коли вартість фактично використаної послуги менша, ніж обов’язкова частка витрат на оплату цієї послуги, громадяни сплачують її фактичну вартість.

   Надання субсидії припиняється за рішенням структурного підрозділу з питань соціального захисту населення у разі, коли:

  • виникли обставини, що унеможливлюють надання житлової субсидії, зокрема у разі переїзду домогосподарства в інше житлове приміщення (будинок), іншу місцевість, у разі смерті одинокої особи;
  • громадянин, якому призначено житлову субсидію, звернувся із заявою про припинення її надання.

       Також на нараді розмова велася й стосовно  монетизації частини невикористаної субсидії. Тож згідно поданим спискам право на одержання частини невикористаної суми субсидії мали 3570 осіб. Станом на 25 жовтня цього року подано 3272 заяви на одержання суми невикористаної субсидії,   яким призначено компенсацію на суму 2,1 млн. грн та виплачено її повністю.

 

   Очільником району було наголошено на  продовженні інформаційно - роз’яснювальної роботи     серед населення району, у тому числі із залученням засобів масової інформації щодо надання субсидій, а також на необхідності  проведення роботи з уповноваженими виконкомів сільських рад  щодо продовження  прийому документів, необхідних для призначення житлових субсидій та передачі їх управлінню з питань праці і соціального захисту населення райдержадміністрації. -

 

           За інформацією відділу організаційної роботи,                                                                  інформаційної діяльності та звернень громадян апарату райдержадміністрації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь