A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Відбувся семінар-навчання для державних службовців райдержадміністрації

Дата: 20.02.2019 13:20
Кількість переглядів: 582

Фото без опису

  19 лютого керівник апарату райдержадміністрації Оксана Брагінець провела семінар-навчання для  державних службовців апарату та структурних підрозділів райдержадміністрації з питань проходження державної служби та виконання Закону України "Про державну службу»

 

    На порядку денному вивчали питання:  "Про організацію проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державної служби категорії "Б" та "В" та "Про електронне декларування державних службовців".

Фото без опису

  Керівник апарату ознайомила з метою та  основними принципами вивчення даних питань, зупинилась на роботі органів виконавчої влади в системі електронного документообігу "АСКОД" та  рекомендувала звернути особливу увагу на виконання листів, які надходять до райдержадміністрації, особливо тих,  які поставлені на контроль.

Фото без опису

   Докладніше "Про організацію проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державної служби категорії "Б" та "В" доповів начальник відділу з питань управління персоналом апарату райдержадміністрації Василь Мінько. -   Проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державної служби затверджено постановою Кабінетом Міністрів України від 25 березня 2016 року  № 246. Рішення про оголошення конкурсу на зайняття посади категорій "Б" та "В" приймає керівник державної служби в державному органі. Оголошення про проведення конкурсу на зайняття посад оприлюднюється за категоріями "Б" та "В" - на Єдиному порталі вакансій державної служби НАДС, офіційному веб-сайті НАДС та офіційному веб-сайті державного органу, в якому проводиться конкурс.

    Для проведення конкурсу на зайняття посад категорій "Б" та "В" керівником державної служби утворюється конкурсна комісія у складі голови і членів комісії. Кандидати, документи яких пройшли перевірку проходять тестування на знання законодавства. Результати тестування можуть використовуватися протягом шести місяців з дня його проходження у разі участі кандидата в інших конкурсах.

    По другому питанню Василь Мінько нагадав присутнім про обов'язкову подачу декларацій до 1 квітня шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства  за минулий рік та  наголосив про обов'язковість вчасно перевірити термін дії електронного цифрового підпису (ЕЦП) для роботи з Реєстром, а якщо термін дії сплинув необхідно звернутися до АЦСК та отримати новий ЕЦП.  

   Також зазначив, що відбулися зміни  у повідомленні про суттєві зміни в майновому стані суб'єкта декларування. Відповідно до частини другої статті 52 Закону, у разі суттєвої зміни у майновому стані суб’єкта декларування, а саме отримання ним доходу, придбання майна на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року, зазначений суб’єкт у десятиденний строк з моменту отримання доходу або придбання майна зобов’язаний письмово повідомити про це Національне агентство. Якщо при отриманні спадщини (укладанні договору дарування) грошова оцінка майна не проводилась, повідомлення про суттєві зміни в майновому стані не подається.

Якщо нерухоме майно було відчужене без отримання доходу повідомлення про суттєві зміни у майновому стані не подається, навіть якщо вартість такого майна перевищує 50 прожиткових мінімумів для працездатних осіб  на перше січня відповідного року.      

  Також доповідач порадив скористатися Роз'ясненнями Національного агентства з питань запобігання корупції, щодо застосування окремих положень Закону України "Про запобігання корупції".

     Під час семінару надано вичерпні відповіді та роз’яснення на всі задані запитання.

 

За інформацією відділу з питань  управління персоналом

 апарату райдержадміністрації

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь