A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Коли запрацює радіо?

Дата: 12.04.2019 13:20
Кількість переглядів: 1138

Фото без опису

Чимало шанувальників радіомовлення у районі переймаються проблемою отримання інформації саме через  цей засіб масової інформації. Проводове мовлення у більшості населених пунктів Чорнобаївщини зникло після буревію 2017 року. Аби його відновити, робилося все можливе. Однак, як виявилося, створена у районі більш як півстоліття тому мережа вузлів і точок застаріла та не підлягає відновленню.

Аби прояснити ситуацію, ми звернулися до директора редакції радіомовлення Чорнобаївського району Лариси Пономаренко. Вона повідомила, що альтернативою дротовому радіо стане ефірне. Жителі району незабаром матимуть змогу слухати Українське радіо, місцеві передачі з позивним «Чорнобаївська хвиля» на частоті 105,5 FM  у ФМ форматі.     

  • У жовтні 2018 року редакція  отримала ліцензію Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, згідно з якою у районі  24 години на добу транслюватимуться програми Українського радіо. 20 із них -  це ретрансляція програм  «Суспільного мовлення». Частка програм власного виробництва становитиме 4 години на добу.  Формат місцевих програм - інформаційно-культурологічний. Зважаючи на  ту  кількість радіоточок, що зменшилась до якихось мізерних кількох сотень, нова технологія трансляції  дасть можливість розширити слухацьку аудиторію, - розповіла Лариса Леонідівна.

Перехід редакції на новий формат мовлення  активно  підтримує засновник -Чорнобаївска районна рада, очільник РДА Сергій Джоболда, депутати  різних рівнів,  небайдужі громадяни.  Завдяки цьому вирішуються технічні питання, іде підготовка до    встановлення  приймально- передавального  комплексу. Далі - облаштування студії відповідним обладнанням. Мовлення планується розпочати  у другому півріччі цього року. Вже цьогоріч своя радіохвиля, те, що колись було нездійсненним, стане реальністю для тисяч радіослухачів.  

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь