A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

З робочим візитом на Черкащині перебуває в. о. Голови Державної служби зайнятості (ЦА) Валерій Ярошенко

Дата: 14.02.2019 13:10
Кількість переглядів: 512

Сьогодні з робочим візитом відвідав Черкащину виконувач обов’язків Голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Валерій Ярошенко.

У рамках перебування в регіоні, разом з директором Черкаського обласного центру зайнятості Григорієм Дендемарченком, Валерій Ярошенко ознайомився з роботою Золотоніської міськрайонної філії обласного центру зайнятості, поспілкувався з колективом установи.Фото без опису

Директор міськрайонної філії Людмила Павліченко розповіла про особливості на місцевому ринку праці, актуальні вакансії серед роботодавців, затребувані професії серед шукачів роботи, проаналізувала рівень заробітної плати по заявлених вакансіях.

Під час перебування на Золотоніщині очільник служби зайнятості відвідав одне з потужних підприємств харчової промисловості – ТОВ «ФЕС УКР», що спеціалізується на виробництві кавових напоїв та чаю. На цей час на підприємстві працює близько 325 осіб, з них 97 громадян, які мають додаткові гарантії та 17 осіб з обмеженими можливостями.

Фото без описуУ ході розмови керівник підприємства Сергій Четверов повідомив, що протягом останніх трьох років із 53 поданих роботодавцем вакансій за сприяння обласної служби зайнятості укомплектовано – 49. Колишні безробітні знайшли роботу на таких посадах як: оператор виробничої дільниці, укладальник-пакувальник, водій навантажувача, робітник з благоустрою, вантажник, бухгалтер, контролер якості, менеджер з персоналу, робітник з благоустрою, охоронник, комірник, тощо. На замовлення роботодавця також було організовано професійне навчання за професією бухгалтер.Фото без опису

За словами Валерія Ярошенка задля вирішення кадрових питань підприємств робота служби зайнятості, насамперед, повинна полягати в ефективній співпраці з роботодавцями. Окрему він звернув на те, що з метою підвищення конкурентоспроможності клієнтів служби та покращення співпраці з роботодавцями введено в дію нові сервіси – використання відео резюме, он-лайн співбесід з роботодавцями та електронні кабінети шукача роботи і роботодавця, що значно підвищує ефективність самопрезентації, економить час громадян та роботодавців.

«Наші послуги мають бути доступними кожній людині і задовольняти потреби як шукачів роботи, так і роботодавців. Тому саме в діалозі із роботодавцями ми зможемо напрацювати дійсно нові аспекти подальшої співпраці, що в результаті допоможе роботодавцю отримати кваліфікованого співробітника, а безробітним – стабільну роботу», - підсумував Валерій Ярошенко. Також під час спілкування керівник наголосив на пріоритетних завданнях подальшої діяльності служби зайнятості.Фото без опису

Водночас Григорій Дендемарченко відзначив, що враховуючи вимоги часу та реальну ситуацію на ринку праці, служба зайнятості провела серйозний процес реформування шляхом передачі основних адміністративно-господарських функцій з базового на обласний рівень. Завдяки цьому розширилися види соціальних послуг для безробітних та роботодавців, запроваджено індивідуальний підхід до потреб кожного відвідувача, як результат – 75 % працівників служби зайнятості займаються винятково наданням послуг, пов’язаних із працевлаштуванням. Також він підкреслив, що в минулому році завдяки новій формі добору персоналу – рекрутингу, пошук потрібного персоналу на замовлення роботодавців здійснюється не тільки серед безробітних, але й за межами служби зайнятості.

Фото без описуДовідково: Протягом 2016-2018 років службою зайнятості на підприємстві ТОВ «ФЕС УКР» проведено 2 Дні відкритих дверей, 5 професіографічних екскурсій, 2 міні-ярмарки вакансій за участю безробітних громадян. У свою чергу представники підприємства взяли участь у проведенні 5 ярмарок вакансій, 5 інформаційних семінарах для роботодавців та 2 засіданнях «круглого столу».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь