A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Відвідали кожного учасника бойових дій Другої світової війни та солдатських вдів

Дата: 08.05.2018 13:09
Кількість переглядів: 1590

Фото без опису

    Напередодні Дня пам'яті та примирення і 73-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні керівництво та представники Чорнобаївської РДА і районної ради вручили продуктові набори учасникам Другої світової війни та солдатським вдовам.  

    Продуктові набори з ініціативи голови Чорнобаївської райдержадміністрації Сергія Джоболди були сформовані з продукції, яка виробляється в районі. Це, зокрема, свіжа риба і м'ясо, макарони, гречка, пшоно, горохова крупа, цукор, мед, олія, оцет, майонезний соус, кетчуп, гірчиця, вермішель екстра, тушонка, згущене молоко, масло, консервовані горошок та кукурудза.

Фото без опису

    Районна державна адміністрація та районна рада висловлюють щиру вдячність усім, хто долучився до формування подарунків для ветеранів. Зокрема, почесному голові асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств» Петру Григоровичу Душейку, директору СТОВ «Маяк» Сергію Васильовичу Лихошерсту, директору СТОВ «Першотравневе» Миколі Володимировичу Сивцю, директору ТОВ «Чорнобай-м'ясо» Олегу Леонідовичу Танчику, директору СТОВ «Лящівка» Анатолію Олександровичу Погорілому, директору ДП «Іркліївський розплідник рослиноїдних риб» Сергію Григоровичу Піддубному, ПП «Віктор і К» Віктору Михайловичу Королю, директору ПрАТ «Чорнобай – птиця» Тарасу Сергійовичу Майсюрі, керівник ПСП «Веселий Поділ» Сергію Івановичу Кириченку, голові ФГ «Берегиня» Михайлу Васильовичу Кучеренку, голові ФГ «Зелений світ» Надії Григорівні Хмельницькій, директору ПП «Імперіал плюс» Андрію Вікторовичу Панову та директору ПП «Смачна випічка» Оксані Андріївні Ковбасюк.

    Сергій Джоболда спільно із селищним головою Аллою Мірошниченко та головою ветеранської організації району Віталієм Момотом відвідали учасників бойових дій, які проживають у Чорнобаї -  Володимира Петровича Захарова, Івана Івановича Демьохіна, Павла Васильовича Куща, Семена Антоновича Кривуненка, та колишню ув’язнену нацистських концтаборів Варвару Федорівну Кривошею. А в Савківці побували у Варвари Антонівни Чигрин. Сергій Миколайович побажав їм усім міцного здоров’я та вручив продуктові набори.

    - З часу закінчення Другої світової війни минуло вже 73 роки, однак ми не забуваємо про тих, хто боровся за нашу батьківщину на фронтах, тих, хто пережив воєнне лихоліття, а потім відбудовував зруйноване. Ми щиро вдячні за Ваш героїзм, нескореність та стійкість. З нагоди свята зичимо Вам міцного здоров’я, бадьорості духу, довгих літ щасливого та мирного життя. Хай не болять Ваші рани, хай здоровими і щасливими ростуть Ваші діти та онуки, хай у Ваших родинах панує злагода і спокій! – побажав ветеранам Сергій Миколайович.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

    Після Чорнобаю голова РДА разом із сільським головою Богодухівки відвідав богодухівських ветеранів – Тамару Борисівну Коваленко, Харитину Степанівну Камер та Ніну Іванівну Шишку. Привітав зі святом і Леоніда Євтуховича Живогляда, який на сьогодні перебуває у Богодухівському стаціонарному відділенні територіального центру соціального обслуговування. Не оминув увагою і родину Тарасенків, чий чоловік та батько загинув у зоні АТО.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

    Також голова РДА відвідав у м. Черкаси ветеранів, які проживають у дітей. Зокрема,  Лідію Олексіївну Кулик із Лящівки, Григорія Яковича Труша із Чорнобаю та Параску Ільківну Ногу з Ірклієва.

Фото без опису

    Перший заступник голови Чорнобаївської РДА Валентина Стилик разом із представниками органів місцевого самоврядування відвідала ветеранів у селах Веселий Хутір – Петра Прокоповича Соляника, Лукашівка – Миколу Васильовича Ткаченка та Григорія Яковича Коляду, Новоселиця – Андрія Івановича Симоненка, Велика Бурімка - Петра Івановича Головка, Лящівка – Андрія Васильовича Купчина, Михайлівка – Ганну Іванівну Глобу, Мохнач – Ганну Харитонівну Лазірську та Марію Онисіївну Климченко, Тарасівка – Лідію Іларіонівну Матвієнко та Хрестителеве – Володимира Кузьмовича Руденка та Євдокію Миколаївну Соломку. Вона звернулася до ветеранів зі словами вдячності за героїзм та побажаннями здоров’я і мирного неба та вручила їм та їхнім родинам продуктові набори.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

    Зі свого боку ветерани поділилися своїми спогадами про ті важкі часи. Жителька Мохнача Ганна Харитонівна Лазірська зустріла делегацію з району «при параді». На святковий костюм жінка одягла медалі. Попри те, що вона зазнала тяжких випробувань, адже потрапила в Німеччину на роботи за два місяці до свого 16-річчя, жінка не втрачає оптимізму. І в свій 91 рік сама посадила город.

Фото без опису

    Був вивезений на примусові роботи до Німеччини і житель села Хрестителеве – Володимир Кузьмович Руденко. Хлопцю тоді щойно виповнилося 14 років. Чоловік згадав, як доглядав за коровами, яких у його господаря було аж восьмеро. Працювати було тяжко. Та й за рідним селом сумував. Тож дорога додому, яку він після визволення разом із солдатами  долав пішки (а це ні мало ні багато – більше 800 км) чоловікові здалася не такою вже й далекою. До того ж, згадує він, щоразу, підходячи до якогось населеного пункту, вони починали співати, тож місцеві мешканці зустрічали їх зі сльозами радості на очах. 

Фото без опису

    А от у іншої жительки Хрестителевого – Євдокії Миколаївни Соломки, з війною пов’язані і приємні спогади. Адже саме там вона, корінна сибірячка, зустріла свого чоловіка, жителя села Хрестителеве Володимира Миколайовича Соломку. Саме сюди він привіз її у далекому 1945 році, тут вона працювала, створила родину та провела кращі роки свого життя.

Фото без опису

    Ветеранів сіл Іркліїв, Червоногірка, Мельники, Крутьки та Чехівка відвідала цього дня керівник апарату райдержадміністрації Оксана Брагінець.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

    Керівник секретаріату районної ради Лариса Дражнікова та начальник управління з питань праці і соціального захисту населення райдержадміністрації Олександр Юрковський відвідали Великі Канівці, Лихоліти, Ревбинці, Придніпровське, Першотравневе, Тимченки, Васютинці та Жовнине, де привітали учасників війни та вручили їм продуктові набори.

    Усі ветерани уже дуже похилого віку, тож потребують постійної підтримки і допомоги. Представники РДА та райради вислухали їхні потреби і проблеми та взяли їх вирішення на особистий контроль.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь