A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На Черкащині зарибнюють Кременчуцьке водосховище

Дата: 01.11.2017 12:53
Кількість переглядів: 803

Фото без опису

    В ході робочої поїздки голова обласної державної адміністрації Юрій Ткаченко побував на Чорнобаївщині, де за ініціативи Черкаської обласної державної адміністраці розпочато осінню кампанію зариблення Кременчуцького водосховища. Загалом у водойму випустять понад 74 тонни білого і строкатого товстолобика.

Фото без опису

 

    31 жовтня розпочато зариблення в Чорнобаївському районі в ДП «Іркліївський риборозплідник рослиноїдних риб». На черзі – Золотоніський і Черкаський райони.

    – Уперше це відбувається коштом обласного бюджету, – наголосив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Я вдячний обласній раді за підтримку наших ініціатив. На це зарибнення спрямували 2 млн грн. І це – тільки початок. Надалі доєднуватимуться також райони, що розташовані вздовж водосховища. Нинішній «транш» – це 10% від потреби, тому потрібно нарощувати обсяги. Загалом три роки тому ми активізували цей процес – шукаємо всі можливі джерела фінансування. Зокрема, тоді ми звернулись і до підприємств-забруднювачів водосховища. Таким чином залучили їх до відновлення ресурсів річок.

 

    До заходу долучилися керівник управління агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Ігор Колодка, заступник голови райдержадміністрації Валентина Стилик, начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Алла Бука, сільський голова села Іркліїв Іван Поїздник, директор ДП «Іркліївський риборозплідник рослиноїдних риб» Сергій Піддубний.

    За підсумками тендеру для освоєння 2 млн грн, які виділені з обласного бюджету в рамках обласної програми розвитку рибного господарства водойм Черкаської області на зариблення Кременчуцького водосховища виграло державне підприємство «Іркліївський риборозплідник рослиноїдних риб».

    – В цьому підприємстві здійснюються ефективні методи господарювання, підприємство рентабельне. В цьому році ним уже сплачено понад 7 млн грн податків до бюджетів усіх рівнів, – зазначила Валентина Стилик. На підприємстві працює 80 осіб, заробітна плата займає перші сходинки районному рейтингу. – Вже в цьому році вирощено одну тисячу тонн товарної риби, 380 тонн двохрічок, 110 тонн -річняків.

    Поки мальки не розійдуться по акваторії – місце зарибнення цілодобово охоронятимуть.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь