A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Щодо реалізації Закону України "Про добровільне об'єднання територіальних громад"

Дата: 11.05.2018 12:49
Кількість переглядів: 509

    Об'єднані територіальні громади - це адміністративно-територіальні одиниці в Україні, які утворюються внаслідок добровільного об'єднання суміжних територіальних громад сіл, селищ, міст та діють відповідно до зазначеного Закону.

    Згідно з частиною дев'ятою статті 7 Закону про об'єднання у разі, якщо до складу об'єднаної територіальної громади увійшла територіальна громада (територіальні громади), розташована на території суміжного району, розширенню підлягають межі району, на території якого розташований адміністративний центр утвореної об'єднаної територіальної громади. У такому разі проект землеустрою шодо встановлення (зміни) меж району розробляється відповідно до постанови Ради Міністрів Автономної Республіки Крим, розпорядження голови обласної державної адміністрації.

    Частинами першою та другою статті 8 Закону про об'єднання встановлено, що об'єднана територіальна громада вважається утвореною за цим Законом з дня набрання чинності рішенням всіх рад, що прийняли рішення про добровільне об'єднання територіальних громад, або з моменту набрання чинності рішенням про підтримку добровільного об'єднання територіальних громад на місцевому референдумі та за умови відповідності таких рішень висновку, передбаченому частиною четвертою статті 7 цього Закону.

    Повноваження сільських, селищних, міських рад, сільських, селищних, міських голів, обраних територіальними громадами, що об'єдналися, завершуються в день набуття повноважень сільською, селищною, міською радою, обраною об'єднаною територіальною громадою.

    Об’єднана територіальна громада є правонаступником всього майна, прав та обов'язків територіальних громад, що об'єдналися з дня набуття повноважень сільською, селищною, міською радою, обраною такою об’єднаною територіальною громадою (частина третя статті 83акону про об'єднання).

    Відділи державної реєстрації актів цивільного стану до прийняття рішення Верховною Радою України про зміни в адміністративно-територіальному устрої у зв'язку з утворенням об'єднаної територіальної громади забезпечують у межах компетенції реалізацію громадянами прав у сфері державної реєстрації актів цивільного стану за зареєстрованим місцем проживання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь