A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Про ліквідацію примарного батька

Дата: 20.06.2017 12:44
Кількість переглядів: 761

    Фото без опису

    Реформи Міністерства юстиції нині на слуху як ніколи, 28 лютого у Верховній Раді зареєстровано внесений Кабміном законопроект про внесення змін Закону «Про державну реєстрацію актів цивільного стану» (№ 6150), розробником якого є Міністерство юстиції України.

    Що ж передбачає цей законопроект? Як виявляється, даним документом відбудеться ліквідація норм, що принижують права жінок.

    Сьогодні, жінка, що народжує не в шлюбі або не має чоловіка, котрий готовий визнати батьківство, змушена вигадувати нісенітниці та вписувати «неіснуючого персонажа» в графі «батько» у свідоцтві про народження дитини. Цього вимагає Сімейний кодекс.

    В час коли існує технологія штучного запліднення, що має робити жінка, яка вдалася до такої новації? Що має робити мама, яка народила дитину, але батьківство ніхто визнати не готовий? Сучасні українські реалії змушують здійснювати матір-одиначку юридичну фікцію. Тобто вписувати у свідоцтво про народження дитини неіснуючу особу. «Неіснуючий» батько створює масу незручностей для матері. Поїхати з дитиною до іншої країни на відпочинок чи оздоровлення – це проблема! Адже необхідний дозвіл батька…, якого в реальному житті не існує. Або ж необхідно отримувати відповідний витяг з реєстру, що підтверджує відсутність батька у дитини.

    Такий бюрократичний та морально застарілий підхід створює жінці зайві проблеми та принижує її гідність. Тому нормою законопроекту №6150 передбачено наступне: у разі народженні дитини у матері, яка не перебуває у шлюбі, за відсутності заяви матері та батька запис про батька дитини в актовому записі та свідоцтві про народження за бажанням матері не провадиться або провадиться за її прізвищем та громадянством, а ім’я та по батькові батька дитини записуються за її вказівкою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь