A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

20 лютого перший заступник голови райдержадміністрації Валентина Стилик здійснила виїзний прийом з особистих питань громадян в Тимченківській територіальній громаді

Дата: 21.02.2019 12:42
Кількість переглядів: 511

 Фото без опису

   Під час прийому Валентина Стилик обговорила з місцевим жителем Олександром Бондарем питання створення  молочного кооперативу. На даний час Олександр Бондар в особистому селянському господарстві утримує біля 20 голів ВРХ, в тому числі - до  12 корів, з перспективою збільшення поголів’я.

Фото без опису

 В 2017 році від міжнародного благодійного фонду «Добробут громад»  він отримав безкоштовно  молокопровід, поїлки для корів, електрошокери для правильного збору гною, резинові коврики  для стійлі, доїльний апарат «Делаваль». При створені кооперативу в перспективі ще необхідно встановити холодильник та сироварню для переробки продукції у власному молочному цеху.

- Для створення молочного кооперативу, подальшого розвитку особистого селянського господарства,  зайнятості членів кооперативу, більш широкого доступу готової продукції на ринок  з 2018 року в районі діє  програма «Про підтримку розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів у Чорнобаївському районі на 2018-2020 рр.»,- повідомила Валентина Стилик. -   В 2019 році на реалізацію цієї програми в районному бюджеті передбачено 45 тис. грн.

Фото без опису

     Окрім того Валентина Стилик зустрілась із сільським головою Світланою Яценко та обговорила актуальні питання життєдіяльності Тимченок та шляхи їх позитивного вирішення.

         В громаді значна увага приділяється благоустрою населеного пункту. Так в 2018 році проведено поточний ремонт дорожнього покриття   трьох  вулиць села на суму 198000 грн та  реконструкцію (ремонт) двох підстанцій вуличного освітлення на суму131172 грн.

         Завдяки підтримці депутатів сільської ради громада приймає активну участь у виділені коштів на утримання установ та закладів, які фінансуються з районного бюджету.

  Так  відповідно до «Районної Програми розвитку загальноосвітньої школи на 2018-2022 роки» на утримання навчально -виховного закладу  в  минулому році виділено 374000 грн, в цьому році заплановано виділити 423466 грн, відповідно «Районної міжгалузевої комплексної програми "Здоров´я населення Чорнобаївщини" на 2017-2021 роки» в 2018 році  на медичні заклади виділено 253600 грн, в 2019 році заплановано виділити 100000 грн, також 85 тис грн цього річ заплановано виділити згідно «Районної програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги в Чорнобаївському районі».

Фото без опису

      В ході робочої поїздки Валетина Стилик спільно з сільським головою ознайомилася із роботою   Тимченківського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів».

Фото без опису

 На даний час в закладі навчаються 66 учнів та 21 вихованець дошкільного віку.   В  закладі за кошти районного бюджету проведено капітальний ремонт даху основного приміщення школи на суму 892 493 грн.

Фото без опису

       З метою  переведення дітей дошкільного віку з приміщення дитячого садка в приміщення закладу загальної середньої освіти, на даний час завершується проведення капітального ремонту частини приміщення   на суму 277 531 грн, з них 207 531 грн за кошти районного бюджету та 70 000 грн - сільська субвенція.  

     За результатами виїзного прийому  звернення громадян взято під особистий контроль та надано відповідні рекомендації.

                                              За інформацією відділу організаційної роботи,  інформаційної діяльності та звернень громадян апарату райдержадміністрації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь