A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На Чорнобаївщині зариблюють річки

Дата: 28.07.2017 12:41
Кількість переглядів: 1232

Фото без опису

    27 липня громадська організація  рибалок-любителів "Відродження", за підтримки Чорнобаївської районної державної адміністрації та ГО "Самооборона", разом із активістами  взяли участь у зарибленні р.Ірклій.

    В смт Чорнобай  всього випустили  близько 326 тисяч особин цьогорічки коропа.  З них 42 тисячі штук випущено у водойму села Савківка.

    Вся риба витримала перевезення та вижила. Зарибок придбано за кошти  добровільних внесків громадян.

    Ця подія – не одноразова акція. Нинішнього року  подібні заходи проводились і в інших населених пунктах району. В селі Великі Канівці проведено зариблення р.Ірклій на 56 тис грн, Ревбинцях на 6890 грн, Лихолітах на 20580 грн.

    Крім рослиноїдних видів риб запускались і хижі. Так,  в ставок села Савківка  минулого року випущено близько 2,5 тисяч особин судака, а нинішнього – 90 кг  щуки.

    Зариблення – це один із етапів відродження річки. На даний час уже виготовлено проекно-кошторисну документацію, яка передбачає  заходи   щодо   відновлення  і  підтримання  сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану річки Ірклій в адміністративних межах Чорнобаївської селищної ради. Іншими словами – це очистка і поглиблення берегів річки.  

    Слід нагадати, що рибалкам, відпочиваючим та жителям прибережних територій необхідно пiдтримувати належний санiтарний стан водойм,  не залишати на берегах  водойм сміття та iншi вiдходи,  не допускати засмiчення та забруднення водойм та їх берегів.

    Для ловлі риби використовувати тільки дозволені засоби та методи рибалки. Категорично забороняється використовувати  сітки, ятері, кулики, павуки, екрани та інші недозволені засоби. Використання їх тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність.

                                                                                  Управління агропромислового

                                                                                   розвитку райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь