A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Юрій Ткаченко, голова Черкаської ОДА про актуальне

Дата: 27.04.2017 12:39
Кількість переглядів: 718

  • про «швидку»

Оновлення автопарку обласного Центру екстреної медичної допомоги є нашим пріоритетним завданням. Нині він, на жаль, украй застарілий. Із понад сотні авто – лише до сорока порівняно нові.

Черкащина серед перших в Україні ухвалила обласну програму про екстрену медичну допомогу. Вона розрахована на кілька років. І якраз передбачає регулярне оновлення автопарку. А ще – обладнання адміністративного центру управління з централізованою диспетчерською, забезпечення працівників форменним одягом, приведення штатного розпису бригад до нормативів і навчання медпрацівників за євростандартами.

Щодо першого пункту, то цьогоріч маємо завдання-максимум – придбати до 30 нових «швидких». Майже 8 млн грн на це ми спрямували з обласного бюджету. Тепер черга за містами й районами. Лише завдяки співфінансуванню (простіше кажучи, у складчину з місцевими бюджетами) це стане можливим. Я неодноразово наголошував, що завдяки бюджетній децентралізації, реформам, ініційованим Президентом і Урядом, на місцях нині сконцентрований значно більший фінансовий ресурс. І спільними зусиллями ми зможемо подбати про комфортне доправлення пацієнтів до медичних закладів.

 

  • про доступні ліки

Уже близько двох сотень аптек і пунктів в області долучилися до урядової програми «Доступні ліки». Укладання угод триває й надалі – аби зробити цю допомогу від держави справді максимально доступною.

Нагадаю, із квітня в Україні запрацювала нова програма «Доступні ліки». Скористатися нею можуть пацієнти із серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою та діабетом ІІ типу. Саме ці категорії хворих за наявності рецепта від лікаря можуть отримати необхідні їм медикаменти безоплатно або ж придбати їх із незначною доплатою. Ідеться лише про препарати зі списку, затвердженого Кабміном. Усі деталі є на сайті Міністерства охорони здоров'я.

На виконання цієї програми Черкащина отримає з державного бюджету майже 16 млн грн. Як наголосив на нещодавній нараді Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, Уряд передбачив достатньо коштів, зокрема й резерви, для того, щоби забезпечити постійність цієї програми.

 

  • про бізнес-клімат

Не заважати, а дослухатися до інвесторів і максимально їм сприяти. Цим принципом керується наша команда в роботі. І приємно, що за минулий рік Черкащина піднялася відразу на дев’ять сходинок за інвестиційним розвитком і зовнішньоекономічною співпрацею. Тепер посідає 14-те місце серед областей. Такі дані моніторингу Мінрегіонбуду.

На минулому тижні якраз мав робочу зустріч із керівництвом «Фабрики агрохімікатів» компанії UKRAVIT. Це підприємство розташоване в обласному центрі. Воно виробляє засоби захисту рослин, мікродобрива для сільського господарства та пластикову тару. Підприємство забезпечує роботою 250 працівників і динамічно розвивається. Цьогоріч планує запустити ще один виробничий цех – а це збільшення обсягів виробництва вдвічі. Також невдовзі там відкриють хімічну лабораторію, куди візьмуть на роботу, як мінімум, півсотні працівників.

Досвід цієї компанії показує, як нині, застосовуючи знання наших науковців, інженерів тощо, можна випускати продукцію, що успішно конкурує на світових ринках. Із власником UKRAVIT Віталієм Ільченком ми постійно комунікуємо. Він є прикладом соціально відповідального підприємця, який не лише робить свій вклад в економіку області, а й допомагає нам у створенні сприятливого бізнес-середовища. Зокрема, він долучився до заснування Агенції регіонального розвитку Черкащини. І бачить розвиток свого бізнесу саме тут. І це – важливий сигнал для інших інвесторів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь