A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Підведено підсумки проведення Міжнародного дня осіб з інвалідністю в районі

Дата: 10.12.2018 12:39
Кількість переглядів: 533

Фото без опису

    Міжнародний день осіб з інвалідністю – це добра нагода ще раз оцінити, що вже зроблено і що треба ще зробити для покращення умов життя людям з інвалідністю, аби ніхто з них не почувався забутим, залишеним наодинці зі своїми труднощами і проблемами.

    Як зазначив начальник управління з питань праці і соціального захисту населення  Чорнобаївської райдержадміністрації Олександр Юрковський, на даний час в Чорнобаївському районі проживає понад 3 тис. осіб з інвалідністю різних категорій.

Працівниками територіального центру спільно з представниками виконкомів місцевих рад обстежено умови проживання сімей, де проживають особи з обмеженими фізичними можливостями.

    Господарствами, підприємствами, організаціями 86 особам цього дня надано грошову допомогу на суму 39,9 тис. грн.

Продуктові набори, до складу яких входили: борошно, крупи, олія, цукор, молочні вироби, м’ясні вироби, мед, цукерки, фрукти, консерви на загальну суму 37,3 тис.  грн, одержали від підприємств, організацій ще 361 осіб з обмеженими можливостями. В деяких громадах району проведено зустрічі, засідання різних клубів та проведені концерти.

    Цього дня в приміщенні районного кінотеатру відбувся фестиваль “Повір у себе” для дітей з інвалідністю до 18 років, в якому прийняло участь 43 дитини нашого району.

    Проведена спартакіада з трьох видів спорту: шашки, армреслінг, дартс за участю представників територіальних громад.

Відбулися засідання клубу творчо обдарованих жінок “Розрада” та клубу молодих осіб з інвалідністю “Надія”.

    З нагоди міжнародного дня людей з інвалідністю в Чехівському та Жовтневому будинках-інтернатах, в яких проживає 346 людей з інвалідністю, та в закладі  «Інклюзивно-ресурсний центр з відділенням денного перебування дітей з обмеженими освітніми потребами», який відвідує 32 особи, відбулися святкові заходи.

    В цілому до Дня людей з інвалідністю надано допомоги: грошової 86 особам на суму 39,9 тис. грн, натуральної допомоги 361 особам на суму 37,3 тис. грн.

    – Дійсно, багато заходів проходило цього дня. На сесії районної ради було виділено по 50 тис. грн. Жовтневому інтернату (для придбання варочного котла для приготування їжі) та Чехівському – для придбання телевізора та ноутбука для облаштування комп’ютерної кімнати, – зазначив Сергій Джоболда та рекомендував Олександру Юрковському внести пропозиції до Положення,  щоб хворі, які потребують постійного підтримання медикаментами отримували більше коштів на лікування.

 

За інформацією відділу організаційної роботи, 

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь