A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Президент Петро Порошенко відвідав Чорнобаївщину

Дата: 21.01.2019 12:34
Кількість переглядів: 781

Фото без опису

18 січня Президент України Петро Порошенко під час візиту на Черкащину зустрівся із жителями Чорнобаївського району. Зустріч із першим президентом, який завітав на Чорнобаївщину, пройшла у районному Будинку культури.

Петро Порошенко розповів про досягнення України за період, коли він її очолює. Розпочав із Томосу про автокефалію Православної церкви України.

Фото без опису

 Чому створення української церкви є таким важливим? І чому президент, чому держава так опікуються створенням нової, об’єднаної, визнаної світовим православ’ям, незалежної церкви України. Відповідь дуже проста: це тільки ті, хто зневажають Україну, не люблять Україну, кажуть, що автокефалія – це чийсь «піар». Мільйони українців молилися і моляться за те, щоб Господь дарував автокефалію. А чому це так важливо? Тому що це духовний фундамент суспільства, нації і держави. Це якби ми будували будинок, пофарбували стіни, вставили вікна – а фундаменту немає, і будинок розсипався. Створення об’єднаної української церкви – це є державотворення. І Томос – це документ не менш важливий, ніж Декларація про суверенітет України,  зауважив Петро Порошенко.

Однак, за словами Президента, процес створення церкви тільки починається. Кілька днів тому Верховна Рада прийняла закон, яким впорядковується механізм переходу церков. Сьогодні вже десятки парафій по всій Україні приєднуються до ПЦУ. Зокрема, на Черкащині до ПЦУ вже приєдналося шість парафій, і цей процес триває.

Президент Петро Порошенко наголосив, що Україна, попри численні спроби звести нашу державу з обраного шляху, визначила свої пріоритети у стратегічному розвитку – це Євросоюз і НАТО. Розповів, що ніхто не вірив, що ЄС підпише з Україною угоду про асоціацію, чи що українці отримають безвіз. Однак і те, і інше справдилось. І в червні 2017 року перші українці вже поїхали в Європу тільки по біометричних паспортах.

 Що таке НАТО? НАТО – це безпека. І не лише спільна союзна оборона будь-якої-країни члена, не лише посилення оборонних спроможностей, тренінги і постачання озброєння і обладнання, це  безпека на вулицях. НАТО – це і нові стандарти роботи поліції, і українці можуть бути впевнені у своїй безпеці. А ЄС – це перш за все рівень життя, зарплати, пенсії, права, чесні вибори, свобода ЗМІ, ЄС – це цінності. Порівняйте рівень життя в країнах ЄС, навіть з тими, які останніми вступили - Болгарії та Румунії, з рівнем життя пострадянських країн, які знаходяться в зоні впливу Російської федерації. І тому нам треба йти своїм шляхом. Треба рухатись єдиним народом в Європейський Союз забезпечувати зростання рівня життя. Бо реформи, які ми започаткували чотири роки тому, вже приносять свої плоди і в економіці з’являються нові можливості, сказав він.

Серед реформ, які вдалося впровадити за останні чотири роки, Петро Порошенко виділив реформування української армії.

Сьогодні у Збройних Силах молоде покоління вмотивованих, патріотичних і професійних військових. Вони не просто нагодовані, одягнуті в нову форму, озброєні, навчені. Вони мають величезну мотивацію - бо вони боронять рідну землю. І ми пишаємося тим, що саме церква і саме армія зараз користуються найбільшою довірою українського народу. А друга реформа – це децентралізація. Це наближення влади і людини, громади, яка реально має вплив на місцеву владу. Програма децентралізації відкрила громадам величезні можливості для розвитку. І зараз не хтось у Києві, а ви самі вирішуєте, що для вас є пріоритетом, куди варто направити кошти. Тож будьте активними членами громад, підтримайте тих, хто наводить порядок у містах і селах. На сьогодні місцеві бюджети зросли на 5,7,10, а іноді і на 15%. І це під час війни, зауважив Петро Порошенко.

Фото без опису

Серед інших досягнень України при своєму керівництві Петро Порошенко виділив створення Державного дорожнього фонду, запровадження системи електронних закупівель, нову українську школу, інклюзивну освіту, поширення української мови (відсоток українського теле- та радіомовлення зріс з 5 до 55%, українського книгодрукарства – з 13 до 58%), розвиток кіновиробництва, будівництво житла для військових, розвиток сільської медицини, зокрема телемдицини, програму «Доступні ліки».

Головне ж зараз – не звести всі ці зусилля нанівець. Щоб жертви наших героїв не були марними, зауважив Петро Олексійович.

Президент закликав українців не вірити популістам, які вміють гарно обіцяти, але, обіймаючи державні посади, не можуть зробити нічого корисного. Петро Порошенко зауважив, що зараз звучать популістичні обіцянки про зниження ціни на газ для українців в рази.

– А навіщо зараз обіцяти? Чого ж ви тоді зафіксували ціну 450 доларів за тисячу кубів, що майже вдвічі перевищує те, що платить Україна зараз? – додав він. – І якщо раніше від 20 до 30 млрд імпортного газу закуплялося з-за кордону, а в цьому контракті був обов’язок купувати 50 млрд м3,то у 2017 році ми купили лише 14 млрд м3, а у 2018 – лише 10 млрд м3.

На завершення свого виступу Петро Порошенко привітав усіх присутнім із прийдешнім святом Водохреща:

Я приїхав до вас у Чорнобай, щоб привітати Вас зі святом. Друге – щоб подякувати Вам за ваші молитви. Третє, щоб подякувати Вам за Вашу підтримку і наголосити, що коли ми разом, коли ми об’єднані, ми непереможні.

Під час зустрічі українські атовці-учасники «Ігор нескорених» вручили Петрові Порошенку футболку члена команди.

Після цього Президент відповів на запитання, які йому поставили представники громади. Зокрема, стосовно інклюзивної освіти, ремонту доріг, збереження мережі поштових відділень, процесу створення об’єднаних територіальних громад та введення миротворців.

По завершенню зустрічі олімпійський чемпіон Андрій Хіміч запросив Петра Порошенка відвідати Всеукраїнське свято богатирської сили на призи пам’яті Івана Піддубного в Красенівці.

Фото без опису

– Уже багато років у нас проводяться змагання на його честь. На них приїжджають і міністри, і прем’єр-міністри. Колись Леонід Кучма обіцяв приїхати. Обіцяв, але не приїхав. Усі в нас були, а Президента не було. Тому я як член організаційного комітету запрошую вас приїхати на ці змагання й стати першим Президентом, який відвідає це свято, – сказав Андрій Хіміч. 

На що Петро Порошенко пообіцяв «обов’язково побувати на цих змаганнях».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь