A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Чорнобаївщина підраховує масштаби руйнації під час стихії

Дата: 05.07.2017 12:29
Кількість переглядів: 1190

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

    3 липня під час наради  за результатами ліквідації наслідків стихійного лиха,  яке прокотилось Чорнобаївщиною 1 липня, голова райдержадміністрації Сергій Джоболда зосередив основну увагу селищного голови, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, районних служб та відомств, підприємств та організацій навколо вирішення першочергових проблемних питань.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

    - На сьогодні вже визначено масштаби та об’єкти руйнації,  заклади соціальної сфери, які потребують першочергової допомоги, попередньо, підраховані  збитки, завдані негодою та вирішуються механізми компенсації постраждалим, - зазначив очільник району. – Необхідно активізувати роботу депутатів селищної ради по визначенню об’єктів руйнування в приватних домоволодіннях.

Фото без опису

Фото без опису

    За підсумками проведеного засідання  районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій встановлено розмір збитків закладам соціальної сфери, економіки, промисловості, сільськогосподарським підприємствам  та житловому сектору завданих стихією 1 липня 2017 року, а саме:

    В лікувальних та аптечних закладах на площі 4400 м.кв зруйновано покрівлі дахів. Сума завданих збитків становить 3 млн 985  тис. грн.

    В закладах освіти зруйновано 5000 м.кв даху, а також 60 м.кв вікон. Сума завданих збитків становить 3 млн  900 тис. грн.

    В закладах культури зруйновано понад 1000 м.кв даху на загальну суму 3 млн 40 тис грн.

    В житловому секторі знищено:

  • Шифер 8-хвильовий – 108395 шт.
  • Вікна – 128 шт.
  • Скло віконне – 358 кв.м.
  • Шифер плаский – 422 шт.

    Загальна сума збитків нанесених індивідуальному та багатоповерховому житловому фонду становить 19 млн. 810 тис. грн.

  Промисловим підприємствам району нанесено збитків на загальну суму 3 млн 150 тис. грн. ( в тому числі зруйновано 2650 м.кв покрівлі).

    Загальна сума завданих збитків по району – 35 320 тис. грн.

Фото без опису

Фото без опису

    Сільськогосподарським підприємствам району завдано збитків на суму близько 138 млн. грн. У 12 господарствах знищено посіви на площі 2657 га, та частково на площі 3707 га, зокрема озимої пшениці – 580 знищено та 441 частково, кукурудза на зерно – 1055 га знищено та 2224 частково, кукурудза на силос – знищено 430 га, соя – знищено 200 га та 496 частково знищено. Також зазнали збитків господарські будівлі, зерносклади та інші споруди на загальну суму 6 млн 364 тис грн.

Фото без опису

Фото без опису

    Районні електричні мережі зазнали прямих збитків на суму 360 тис. грн., зокрема було відключено 28 населених пунктів району, лінії електропередач 10 кВ довжиною 150 км та 246 електропідстанцій ТП 10/0,4 кВ.

    На даний час без електропостачання залишається 14 населених пунктів, 114 підстанцій та 92 км ліній електропередач.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

    Спільними силами та засобами підприємств, установ та організацій та жителів району було проведено розчистку 29 тис. м.кв прибудинкових територій багатоповерхового житлового фонду та 84 тис. м.кв прибудинкових територій індивідуального будівництва, 800 тис. м.кв вулично-дорожньої мережі. Відновлено водопостачання правого берега смт Чорнобай та закінчуються роботи по відновленню лівого берега. Розчищено від 400 повалених дерев вулиці сіл та селища а також розблоковано дороги місцевого та загального користування.   

    По закінченні наради Сергій Джоболда дав доручення розпорядникам коштів виготовити проектно-кошторисну документацію на об’єкти та зробити розрахунки збитків згідно Постанови КМУ від 15.02.2002 року №175 про затвердження методики оцінки збитків від наслідків надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру, та рекомендував начальнику Чорнобаївського відділу  поліції – забезпечити патрулювання населених пунктів району, що постраждали внаслідок стихії, та провести заходи щодо попередження спекуляції будівельними матеріалами за завищеними цінами. 

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь