A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На часі оздоровча кампанія 2019

Дата: 27.05.2019 17:24
Кількість переглядів: 828

Фото без опису

 

Фото без опису

    Сьогодні, перший заступник голови Чорнобаївської РДА Валентина Стилик провела чергову нараду з керівниками структурних підрозділів, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, організацій та установ району.

  Під час наради заслухано інформації завідувача сектором  Володимира Авраменка та начальника відділу освіти Раїси Піддубної про  хід підготовки до літнього відпочинку, оздоровлення та зайнятості дітей і підлітків влітку 2019 року.

    Районним бюджетом на 2019 рік передбачено 482 408 грн на харчування учнів  1-4 класів у пришкільних таборах відпочинку та 279 500 грн на оздоровлення 43 дітей – сиріт та позбавлених батьківського піклування.

     Влітку в 57 таборах при ЗЗСО району та оздоровчих закладах області передбачається охопити організованим відпочинком та оздоровленням 2356 учнів, що становить близько 75%  від загальної кількості учнів, які проживають на території району.                     

     Також передбачається охопити літнім відпочинком та оздоровленням 57 дітей - сиріт та позбавлених батьківського піклування, 60 дітей з інвалідністю, 239 дітей із малозабезпечених та багатодітних сімей, 45 дітей схильних до правопорушень, 187 талановитих та обдарованих дітей.

  Будуть працювати 30 пришкільних таборів відпочинку, 27 таборів праці і відпочинку, з метою удосконалення знань з питань вивчення іноземних мов у пришкільних таборах відпочинку та  таборах праці і відпочинку функціонуватимуть  мовні школи.

      В більшості таборів з денним перебуванням для учнів 1-4 класів заплановано організувати   денний сон, в таборах праці і відпочинку -  одноразове харчування.  Протягом літа в   оздоровчому режимі працюватимуть всі заклади дошкільної освіти. Заплановано оздоровити   1098 дітей дошкільного віку.

     Окрім місцевого оздоровчого закладу діти району матимуть змогу оздоровитись в санаторіях та оздоровчих таборах області та за її межами відповідно до розподілу путівок.

    Станом на сьогодні оздоровлено 4 дитини в державному підприємстві „Український  дитячий центр „Молода гвардія” (м Одеса) та 4 дитини в державному підприємстві „Міжнародний дитячий центр „Артек” (Пуща Водиця, Київська обл.) за кошти державного бюджету. Планується направити в серпні 24 дитини до ПП „Фортеця-Тур”, що розташований в смт Сергіївка Одеської області за кошти обласного бюджету.

  В процесі обговорення оздоровчої кампанії першим заступником голови РДА Валентиною Стилик було поставлено завдання провести роботу серед категорійних дітей та їх опікунів щодо максимального оздоровлення дітей під час літніх канікул.   -  Діти пільгових категорій, визначених Законом України «Про оздоровлення та відпочинок дітей»  потребують особливої соціальної уваги та підтримки і відповідно до чинного законодавства повинні забезпечуватись  путівками в першу чергу, тому, наразі, питання організації та проведення оздоровчої кампанії в районі перебуває на посиленому контролі в райдержадміністрації.

    Крім того, на нараді розглядали  питання  контролю за дотриманням протипожежних заходів та  недопущення  пожеж в  районі протягом літнього періоду, про що поінформував головний інспектор Чорнобаївського районного сектору Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій  України в Черкаській області Володимир Головня.  -  Станом на 22 травня на території Чорнобаївського району виникло 25 пожеж, прямі збитки від яких становлять 599 500 тис. грн, побічні 2 млн. 298 тис. грн. Нажаль не обійшлось без жертв, на пожежах загинуло 5 осіб.  На підконтрольних об’єктах протягом 2019 року пожеж не було.

    Також Володимир Головня відмітив, що  на підставі Річного плану здійснення заходів державного нагляду (контролю) Державної служби України з надзвичайних ситуацій на 2019 рік, затвердженого наказом ДСНС України від «30» листопада 2018 року № 692, здійснено планову перевірку ПАТ "ДИТЯЧИЙ ОЗДОРОВЧИЙ ЦЕНТР "СОСОНКА". За результатами перевірки було встановлено порушення вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, що створює загрозу життю та здоров’ю людей. Тому було направлено звернення до адміністративного суду щодо застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення роботи підприємства ДОЦ «Сосонка».

    28 травня заплановано провести  комісійний огляд ПрАТ ДОЦ «Сосонка» щодо готовності закладу до проведення оздоровчої кампанії та створення безпечних умов для перебування дітей в оздоровчих закладах у відповідності до вимог санітарних норм, здійснення заходів, спрямованих на збереження і зміцнення здоров’я дітей, організацію медичного обслуговування. 

    - Цьогоріч мали місце пожежі в екосистемі району, тому важливо вчасно  провести посилену інформаційно-роз’яснювальну профілактичну роботу з населенням, особливо під час весняно - літнього періоду підвищення температур, - зауважила  Валентина Стилик  та звернулася до селищної ради з рекомендацією щодо покращення ситуації з ремонтом водяних пожежних гідрантів.

     Крім того, під час наради начальниками структурних підрозділів було проінформовано про стан виконання протокольних доручень голови райдержадміністрації за підсумками попередніх апаратних нарад.

  Зокрема: про стан  виконання бюджетів в  травні 2019 року та заходи щодо посилення фінансово-бюджетної   дисципліни; про стан функціонування   медичних  та навчальних закладів району; про стан епізоотичної ситуації в  районі; про хід проведення весняно – польових робіт сільськогосподарськими підприємствами району.  

    В порядку контролю розглянуто питання про роботу Чорнобаївського бюро правової допомоги  Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги».

   Валентина Стилик, заслухавши звіт по даних питаннях, акцентувала увагу на проблемних питаннях та надала відповідні доручення щодо їх вчасного та ефективного вирішення.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату Чорнобаївської РДА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь