A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

У Чорнобаївській райдержадміністрації обговорили питання спільного утримання бюджетних установ району

Дата: 12.02.2019 12:22
Кількість переглядів: 903

Фото без опису

   11 лютого під керівництвом голови Чорнобаївської РДА Сергія Джоболди відбулося засідання погоджувальної ради з питань співфінансування  утримання бюджетних установ районної комунальної  власності, які надають послуги жителям Іркліївської  ОТГ.

    У ньому взяли участь перший заступник голови РДА Валентина Стилик, Іркліївський сільський голова Іван Поїздник,  керівник секретаріату районної ради Лариса Дражнікова,  заступник керівника секретаріату районної ради Анатолій Чупрун, начальник фінансового управління Олександр Таранушенко та керівники у правлінь і закладів, які надають послуги жителям Іркліївської громади:  завідувач об’єднаним  відділенням терапевтичного профілю КНП «Чорнобаївська багатопрофільна лікарня» Валерій Олійник, в. о. директора КНП «Чорнобаївська багатопрофільна лікарня» Сергій Чуба,  в.о. головного лікаря КНП «Чорнобаївський центр первинної медико-санітарної допомоги» Валентина Пономаренко,  директор районної дитячо-юнацької  спортивної школи Анатолій Снітко, голова районного фізкультурно-оздоровчого клубу Олександр Клименко, начальник відділу культури і туризму Світлана Шаповал та заступник  начальника управління з питань праці і соціального захисту населення Наталія Крупенко.

  Як зазначив на початку засідання Сергій Джоболда, уже другий рік  на  території Чорнобаївського району діє Іркліївська ОТГ, яка має прямі взаємовідносини з державним бюджетом. За цей час у громаді було створено структури та заклади, які самостійно надають послуги жителям громади і фінансуються з бюджету об’єднаної громади. Однак жителі об’єднаної громади продовжують отримувати послуги і від закладів, які фінансуються за рахунок  надходжень до  районного бюджету, а саме Школи мистецтв, РФОК, ДЮСШ і управління з питань праці та соціального захисту населення, а також закладами охорони здоров’я,  на які виділяється  субвенція з державного бюджету та додатково направляються кошти із районного бюджету, а саме КНП «ЧОРНОБАЇВСЬКИЙ ЦПМСД» та КНП «Чорнобаївська багатопрофільна лікарня». За словами Сергія Миколайовича, тільки при спільних зусиллях всіх громад району можливо утримувати мережу бюджетних установ району, які забезпечують надання відповідних послуг жителям району.

  Олександр Таранушенко зазначив, що депутати Іркліївської сільської ради не усунулися від вирішення спільних питань по утриманню закладів бюджетної сфери, які фінансуються з районного бюджету і надають послуги жителям громади. На 2019 бюджетний рік станом на 01.01.2019року виділено субвенцій на суму 608,116 тис. грн, але сума недофінансування до кінця року становить  2526,026 тис. грн.  Найбільше – по КНП «Чорнобаївська багатопрофільна лікарня».

   Зі свого боку Іван Поїздник поінформував присутніх, що Іркліївська сільська рада розглядатиме питання щодо співфінансування ДЮСШ та музичної школи,  але на співфінансування РФОК та КНП «Чорнобаївська багатопрофільна лікарня» фінансовий ресурс у сільській раді відсутній.     Питання щодо виділення коштів буде розглядатися після надання розпорядниками коштів районного бюджету інформації про використання коштів за 2018 рік.

    Валентина Стилик підняла питання стосовно матеріальних виплат учасникам бойових дій у Афганістані та одноразової матеріальної допомоги контрактникам і строковикам, на що Іван Михайлович відповів, що дані допомоги сільська рада буде виплачувати відповідно сільської програми  за рахунок власних коштів.

   Водночас завідувач об’єднаним  відділенням терапевтичного  профілю КНП «Чорнобаївська багатопрофільна лікарня» Валерій Олійник закликав Іркліївського сільського голову з метою збереження  відділень КНП «Чорнобаївська багатопрофільна лікарня» на території с. Іркліїв  брати участь у співфінансуванні на утримання закладів охорони здоров’я.

Фото без опису

   У результаті тривалого обговорення було прийнято ряд рішень, серед яких, зокрема, було рішення провести спільне  засідання комісії районної ради з питань планування, бюджету та фінансів із комісією  Іркліївської сільської ради з питань фінансів,  бюджету, планування, соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва, комунальної в власності, ЖКГ, енергозбереження та транспорту. 

                                                                                      За інформацією відділу організаційної роботи,                                                                              інформаційної діяльності та звернень громадян апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь