A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Літо – гаряча пора відпочинку й оздоровлення

Дата: 30.05.2018 12:21
Кількість переглядів: 890

Фото без опису

    Літо – найулюбленіша пора, яку завжди з нетерпінням чекають діти. Адже для них це найдовший період відпочинку, нових пригод, подорожей, знайомств. Для батьків літо – це можливість оздоровити дитину та відновити її сили перед новим навчальним роком. Саме тому організація літнього відпочинку та оздоровлення дітей є одним із пріоритетних завдань районної державної адміністрації. 

    - Збереження здоров’я дітей, відновлення їх життєвих сил шляхом організації якісного, повноцінного оздоровлення та відпочинку, створення умов для продовження виховного процесу та розвитку творчих здібностей є важливим напрямком державної політики на сучасному етапі. Саме такі завдання покладаються на оздоровчі заклади. Цього року різними формами відпочинку і оздоровлення ми плануємо охопити більше 3 тисяч маленьких мешканців району. Це і пришкільні табори, табори праці та відпочинку, мовні табори. Оздоровлюватиме малих чорнобаївців і мельниківська «Сосонка», діти району також мають змогу оздоровитись у санаторіях та оздоровчих таборах області та за її межами. Уже традиційно особливу увагу приділяємо соціально незахищеним діткам, - зазначив голова Чорнобаївської РДА Сергій Джоболда.

    На сьогодні на виконання районної програми відпочинку та оздоровлення дітей сільськими та селищним бюджетом виділено 742,1 тис. грн. Із них 466,6 тис. грн на харчування учнів 1-4 класів у пришкільних таборах відпочинку та 275,5 тис. грн – на оздоровлення дітей соціально незахищених категорій.

     Цьогорічна літня оздоровча кампанія вже стартувала. 29 травня при закладах загальноосвітної середньої освіти розпочали роботу 30 пришкільних таборів, у яких відпочиває і оздоровлюється більше 1300 дітей. Відпочинкова зміна там триватиме по 15 червня. Працюватимуть також 27 таборів праці і відпочинку, де оздоровиться 465  дітей, а у 12 навчальних закладах району планується робота літніх мовних таборів, у яких буде задіяно 181 учень. У 28 дошкільних навчальних закладах оздоровлюватиметься 1027 дітей.

    У кожному таборі з денним перебуванням для учнів 1-4 класів передбачається триразове харчування, а для першокласників організовано денний сон. У таборах праці і відпочинку та мовних таборах – хоча б одноразове харчування. Для дітей у дошкільних навчальних закладах буде забезпечено чотириразовий режим харчування. Заплановано охопити відпочинком 43 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, 40 дітей з інвалідністю, 42 схильних до правопорушень дітей, 425 дітей із малозабезпечених та багатодітних сімей, 197 здібних та обдарованих дітей.

    7 червня для малих відпочивальників на першу зміну відкриє свої двері  «Дитячий оздоровчий центр «Сосонка» у селі Мельники. Загалом табір планує працювати в три зміни тривалістю 21 день. За інформацією директора ДОЦ «Сосонка», вартість путівки на 1 дитину в одну оздоровчу зміну буде складати 284 грн за 1 день. 23 травня комісією райдержадміністрації здійснено перевірку ДОЦ «Сосонка» і складено акт приймання оздоровчого закладу та надано висновок про те, що заклад частково готовий до оздоровчого періоду, додатково надано пропозиції по усуненні не ліквідованих недоліків. Перед початком першої оздоровчої зміни, а саме 05.06.2018 року, планується повторний виїзд комісії для огляду закладу та надання остаточного висновку про готовність закладу.

    Окрім місцевого оздоровчого закладу, діти району мають змогу оздоровитись у санаторіях та оздоровчих таборах області та за її межами відповідно до розподілу путівок. Станом на сьогодні по 4 дитини оздоровлено в  дитячому центрі „Молода гвардія” (м. Одеса) та Міжнародному дитячому центрі „Артек” (Пуща Водиця, Київська обл.). 29 травня до «Молодої гвардії» було відправлено ще 5 дітей. У серпні планується направити 27 дітей до ПП „Фортеця - Тур” (смт Сергіївка, Одеська обл.). Загалом у 2018 році заплановано оздоровити 1236 дітей за рахунок бюджетних коштів, позабюджетних коштів, спонсорських коштів та коштів батьків.

    Не стоять осторонь питання оздоровлення дітей і профспілки. Так, профспілка працівників освіти планує  оздоровлювати дітей в санаторії «Мрія», профспілка медичних працівників в оздоровчому закладі «Смерічка» Івано-Франківської області, «Севиряни» Кирилівка та «Придніпровець», профспілка працівників держустанов в «Придніпровець», «Україна», «Сосонка».

    Не припиняється і робота по направленню дітей до санаторно-лікувальних закладів області. За 4 місяці цього року комунальним закладом «Чорнобаївський центр первинної медико-санітарної допомоги» до санаторіїв було направлено 67 дітей, з них 35 дітей пільгових категорій.    

    В цьому році також рекомендовано сільським та селищній радам продовжити роботу по виплаті матеріальної допомоги учасникам АТО для оздоровлення та відпочинку їх дітей за рахунок коштів місцевих бюджетів, а сільськогосподарським підприємствам оздоровлювати дітей, батьки яких працюють в агропромисловому комплексі району та соціальній сфері села.

- Попереду три місяці літніх канікул, тож хочеться побажати юним чорнобаївцям цікавого, змістовного, приємного відпочинку, нових друзів і незабутніх яскравих вражень, - зазначив Сергій Миколайович.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь