A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Відбулася робоча нарада з питань проведення чергових виборів Президента України

Дата: 27.03.2019 12:17
Кількість переглядів: 767

Фото без опису

    26 березня голова Чорнобаївської РДА Сергій Джоболда провів робочу нараду щодо стану підготовки до проведення чергових виборів Президента України.

    У нараді взяли участь перший заступник голови РДА Валентина Стилик, керівник апарату райдержадміністрації Оксана Брагінець, керівники відповідних структурних підрозділів райдержадміністрації, поліції, районного сектору Управління ДСНС, РЕМу та ПАТ «Укртелекому».

      На початку наради виступив начальник відділу ведення Державного реєстру виборців апарату райдержадміністрації Микола Удод, який розповів про роботу відділу щодо підготовки списків виборців. Він зазначив, що на даний період у районі нараховується 33236 виборців.

    13 березня ЦВК сформувала попередні списки виборців та персональні запрошення виборцям, які були роздруковані та передані до дільничних виборчих комісій. Під час уточнення попередніх списків відділом було прийнято 14 заяв щодо включення до Реєстру, 17 – щодо зміни ідентифікаційних даних та виборчих адрес, 220 – щодо тимчасової зміни місця голосування.              Також виборці району 528 разів звернулися в Кабінет виборця на сайті ДВК щодо наявності в списках виборця. Уточнені списки виборців будуть видані ДВК 28 березня після формування ЦВК. Відповідно до графіка відділ буде працювати 30 березня з 8 до 17.00, 31 березня – з 8 до 20.00 та надавати методичну допомогу дільничним виборчим комісіям. Виборці, які не знайшли себе в списках   з 26 по 30 березня включно мають звернутися  до відділу ведення Державного реєстру виборців апарату райдержадміністрації з паспортом і уточнити свої ідентифікаційні персональні дані і виборчі адреси. В день голосування 31 березня  виборці, які відсутні у списку мають звертатися з заявою виключно до Чорнобаївського районного суду за адресою: смт Чорнобай, вул. Центральна,134.

    Як зазначила начальник відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та звернень громадян апарату райдержадміністрації Любов Олексієнко, усі дільничні виборчі комісії на сьогодні забезпечені обладнанням, інвентарем, оргтехнікою відповідно до переліку та норм, затверджених постановою Центральної виборчої комісії від 10.08.2015 № 161. Згідно вимог чинного законодавства  забезпечення виборчих комісій з виборів Президента України транспортними засобами, зв’язку, інвентарем, оргтехнікою, іншими матеріальними цінностями здійснюють органи місцевого самоврядування.

   Про забезпечення охорони громадського порядку  та охорони бюлетенів під час проведення чергових виборів Президента України розповів  начальник Чорнобаївського відділення Золотоніського відділу поліції ГУ НП в Черкаській області Віталій Іванько. За його словами, працівники поліції з 25 березня переведені на посилений режим несення служби. Додатково до охорони дільниць та бюлетенів буде залучено 36 працівників поліції, усього порядок охоронятимуть 120 працівників поліції. У день виборів до району також прибудуть дві додаткові групи патрульної поліції, які миттєво реагуватимуть на виклики, та працюватимуть дві слідчо-оперативні групи. 

    Про протипожежну безпеку  приміщень, в яких розміщені дільничні виборчі комісії, доповів начальник Чорнобаївського районного сектору Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Черкаській області Олександр Полубєхін. За його словами, додатково для чергувань під час проведення виборів у район прибуде 42 особи, тож на кожній дільниці буде присутній  працівник Управління ДСНС України в Черкаській області.

  За відповідними напрямками роботи про забезпечення проведення чергових виборів Президента України також доповіли представники Чорнобаївського РЕМ та ПАТ «Укртелеком», які повідомили, що їхні працівники у день виборів також будуть здійснювати чергування і оперативно реагуватимуть на будь-які виклики.

     По завершенню наради очільник  району  наголосив, що кожна зі служб повинна,   відповідно до своїх повноважень, забезпечити  проходження виборчого процесу  згідно норм визначених законодавством України.

 

За інформацією відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності

та звернень громадян апарату райдержадміністрації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь