A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Надання екстреної медичної допомоги населенню Чорнобаївського району

Дата: 18.03.2019 12:16
Кількість переглядів: 1040

Фото без опису

   Лівобережна станція швидкої медичної допомоги, як відокремлений підрозділ Комунальної установи «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради» працює вже понад 5 років та надає цілодобову екстрену медичну допомогу дорослому і дитячому населенню районного центру та навколишніх сіл на догоспітальному етапі та при невідкладних станах.

    Для виконання завдань, пов’язаних з наданням екстреної медичної допомоги  на території Чорнобаївського району функціонує п’ять пунктів постійного базування бригад  ШМД: в Чорнобаї, Богодухівці, Ірклієві, Вереміївці та Лящівці.

  На кожному пункті базування працює в цілодобовому режимі одна бригада ШМД, забезпеченість бригадами на 10 тисяч населення складає 1,2 при нормативі 1,0.

Штатний розпис налічує  6  посад лікарів, 34 посади молодших спеціалістів з медичною освітою, 6 посад молодшого медичного персоналу та  31,75 посад  інший персонал (в тому числі водії бригад ШМД 26,5).

    Облікова кількість штатних працівників – 65. Із них лікарі - 4, молодші спеціалісти з медичною освітою – 27 (в тому числі персонал виїзних бригад 22), молодший медичний персонал – 8, інший персонал – 25 (в тому числі водії бригад ШМД 21).  

 Фото без опису   

     Крім того, в своїй структурі Чорнобаївська ШДМ має оперативний відділ (диспетчерську), яка  оснащена  мовним архіватором та комп’ютером, на якому встановлена програма GPS контролю. На моніторі диспетчер може бачити, де знаходиться кожна з бригад ШМД і відповідно направляти на виклик бригаду ШМД, яка в даний час вільна і знаходиться найближче до місця виклику  по принципу регіональної екстериторіальності. Зв’язок між диспетчерською службою та автомобілями ШМД мобільний.

     За інформацією  в.о. головного лікаря Лівобережної станції швидкої медичної допомоги – філії Комунальної установи  «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради» Сергія Журавльова за перший квартал  цього року бригади швидкої допомоги  Чорнобаївського району обслужили 1742 виклики.

       Виконання нормативу доїзду по Чорнобаївському району складає : по місту 93,2 %, по селу 92 % і залежить від кількості викликів, які поступають одночасно за короткий період часу, велика відстань до місця виклику, а також від стану доріг.

Фото без опису

   На оснащенні бригад швидкої медичної допомоги знаходиться 5 автомобілів ШМД : один «Пежо Боксер»,  одна «Газель»,  три «УАЗ»,  а також 1 резервний автомобіль. На даний час забезпечення паливно-мастильними матеріалами достатнє, є запас резервного пального на випадок надзвичайних  ситуацій.

   Автомобілі швидкої оснащені обладнанням для транспортування та іммобілізації, в т.ч. довгими спинними дошками з пристроєм іммобілізації голови та ременями безпеки (для дорослих та дітей), шийними комірцями.

    З діагностичного обладнання  всі бригади оснащені ЕКГ апаратами, глюкометрами, дві бригади оснащені пульсоксиметрами, три бригади дефібриляторами. В травні 2017 року отримано новий ЕКГ- апарат для Вереміївської бригади, придбаний за спонсорські кошти вартістю 20 тис. грн.

   Всі бригади укомплектовані медикаментами та виробами медичного призначення згідно переліку, затвердженого наказом  МОЗ України від 05.02.2014 № 101 "Про затвердження Примірного табеля (переліку) оснащення структурних підрозділів системи екстреної медичної допомоги» та Національного переліку лікарських засобів. На випадок виникнення надзвичайних ситуацій укомплектовані окремі укладки.

   - Цифри говорять про те, що у цьому році жителі нашого району стали рідше викликати швидку. Зменшення показників викликів пояснюється тим, що після реформування служби екстреної медичної допомоги району значно зменшилась кількість виїздів бригад ШДМ за рахунок технічних, адміністративних та інших непрофільних для служби виїздів, частину яких стали виконувати медики Центру первинної медико-санітарної допомоги, – відзначив   очільник району Сергій Джоболда. - Ми знаємо всі основні Проблеми в роботі станції, це  й застарілий парк автомобілів і недостатнє фінансування для придбання запчастин для їх ремонту, проблеми в обслуговуванні викликів до хворих з психічними розладами та ін..

Фото без опису                                           Фото без опису

    Минулого року вдалось за кошти районного бюджету  (130 000 грн)  провести капітальний ремонт автомобіля УАЗ 3962 у Вереміївці.

   В 2019 році на поліпшення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я району за рахунок різних джерел фінансування планується освоїти більше 10 млн. грн.

 

 

                                         За інформацією відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності                                                 та звернень громадян апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь