A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Юрій Ткаченко про актуальне

Дата: 17.05.2017 12:11
Кількість переглядів: 754

Фото без опису

 

  • про соціальні проекти

 

Кілька років тому ми з командою активізували роботу з міжнародними інституціями й організаціями. Усе це задля пошуку додаткового ресурсу на розвиток. Приміром, у соціальній сфері бюджетних коштів вистачає здебільшого тільки на утримання закладів.

Отож відтоді лише для об’єктів соціальної сфери ми залучили понад 30 млн грн благодійної допомоги. Для прикладу: завдяки співпраці з Турецьким агентством зі співробітництва та координації (ТІКА) при Раді Міністрів Турецької Республіки в Україні в області реалізовано низку проектів на понад 10 млн грн. Черговий проект утілено в Черкаському геріатричному пансіонаті. Там поремонтували й оснастили харчоблок, а також закупили потрібне реабілітаційне обладнання. Наступний проект плануємо спільно реалізувати в Будищанському психоневрологічному інтернаті. До речі, в медичній сфері ми теж аналогічно вибудовуємо роботу.

 

  • про школу по-новому

 

Час вимагає сучасних підходів до освіти. Погодьтеся: наші діти по-іншому сприймають інформацію, аніж ми у свій час. Вони вже змалку користуються гаджетами. Тому, щоби підвищити їхню мотивацію до навчання, дати їм якісні знання, ми повинні впроваджувати в наших школах інноваційні процеси, втілювати нові ідеї та технології. А також подбати про перепідготовку самих учителів, про їхнє мотивування. Це ми визначили пріоритетним завданням на Черкащині. А тому торік ухвалили обласну програму «Інноваційні школи Черкащини». Відтоді вже спрямували з різних бюджетів на оснащення таких шкіл понад 21 млн грн.

Аналогів нашої програми немає у країні. Це – регіональний пілотний проект. Загалом у ньому беруть участь 29 шкіл із усієї області. Їх обрали за конкурсом. На минулому тижні разом із керівниками районів, міст і об’єднаних територіальних громад ми провели стратегічну нараду. На ній, зокрема, презентували проекти-пропозиції оформлення інноваційних шкіл. Ми враховували думку, передовсім, дітей. Треба створити їм максимально комфортний простір для навчання.

Проект «Інноваційні школи Черкащини» буде успішний, якщо в кожному районі злагоджено працюватиме команда з керівника району, очільника міста чи об’єднаної громади, директора школа, вчителів, батьків і дітей. Тоді буде якнайкращий результат!

 

  • про відзнаки

 

Продовжуючи шкільну тему. У 2015 році ми започатковували відзнаку «Відмінник Захисту Вітчизни». Я дуже хотів, аби вона стала для школярів справді цінною. І мені приємно бачити, що саме так і сталося. За цими відзнаками – їхні знання, вкладені батьками та вчителями, вдало пройдений вишкіл, на відмінно опанований предмет «Захист Вітчизни».

Якраз на тижні вручив ці відзнаки понад сімдесяти старшокласникам із усієї області. За традицією це відбувалося на плацу в Навчальному центрі Держприкордонслужби України. Потому під наглядом інструкторів школярі випробували справжню стрілецьку зброю на полігоні. Можливо, хтось із них надалі обере фах військового. У будь-якому випадку спогади матимуть незабутні. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь