A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Розширено перелік документів для державної реєстрації шлюбу

Дата: 14.12.2017 12:08
Кількість переглядів: 13862

Фото без опису

    Для державної реєстрації шлюбу жінкою та чоловіком особисто подається заява про державну реєстрацію шлюбу до органу державної реєстрації актів цивільного стану за їх вибором.

    При поданні заяви про державну реєстрацію шлюбу жінка та чоловік пред'являють на посвідчення своєї особи паспорт або паспортний документ.

    Особи, які раніше перебували в шлюбі, можуть зареєструвати повторний шлюб за умови пред'явлення документів, що підтверджують припинення попереднього шлюбу або визнання шлюбу недійсним (свідоцтво про розірвання шлюбу, рішення суду про розірвання шлюбу, про визнання шлюбу недійсним, яке набрало законної сили, свідоцтво про смерть одного з подружжя, висновок відділу державної реєстрації актів цивільного стану про анулювання актового запису про шлюб, який є недійсним тощо).

    Так, з 17.11.2017 року Наказом № 3548/5 від 13.11.2017 року “ Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів у сфері державної реєстрації актів цивільного стану” змінена форма заяви про державну реєстрацію шлюбу, розірвання шлюбу, якою передбачено внесення відомосте про військове звання та номер військового квитка військовозобов'язаних громадян.

    Тому під час звернення військовозобов'язаних громадян до органів державної реєстрації актів цивільного стану для подачі заяв про державну реєстрацію шлюбу, розірвання шлюбу, при собі необхідно мати військово-облікові документи (військовий квиток, тимчасове посвідчення, тощо).

    У разі якщо громадянин заявляє що на військовому обліку не перебуває або знятий з нього, пред’являється відповідна довідка з військового комісаріату, яка може бути отримана за місцем проживання такого громадянина.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь