A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Народна воля в українських землях єднає Україну!

Дата: 17.07.2017 12:04
Кількість переглядів: 726

Фото без опису

    Маємо за честь повідомити Вас про початок роботи над широкомасштабним духовно-просвітницьким Проектом "Холодноярська Проща" (далі - Проект), який проводиться з благословення і підтримки Святійшого Філарета Патріарха Київського і Всієї Руси-України.

    В 2015 році було започатковано даний Проект, який  розпочався із освячення Філаретом Святійшим Патріархом Київським і всієї Руси-України УПЦ КП новозбудованої церкви на честь Багатостраждального Петра Калнишевського на хуторі Буда, що знаходиться на території урочища «Холодного Яру», а також проведено молебень на закликання Духа Святого на початок проведення щорічної Холодноярської Прощі і, таким чином, було започатковано щорічну традицію.

    Проект приурочений до державного свята Хрещення Русі Хрестителем Рівноапостольним князем Володимиром та вшанування подій Української революції 1917-1921 років.

    Проект проходить під гаслом: "Одне Хрещення – Єдина Церква і Єдина Держава".

    Проект «Холодноярська Проща» стане новим способом паломництва патріотичного, активно налаштованого населення України, військовослужбовців ЗСУ та членів їх родин до колиски державотворення, місць заснування визвольних національних рухів та осередків, місць єднання Української Нації.

Мета Проекту:

  • реабілітація військовослужбовців – ветеранів АТО та психологічна допомога їм повертатися до цивільного життя;
  • духовно-патріотичне виховання українців, що переселилися зі Сходу України, втікаючи від війни, перетворення їх на свідомих державно-орієнтованих громадян з активною патріотичною позицією;
  • піднесення статусу державного свята Хрещення Київської Русі на більш високий рівень, відзначення та поширення його значущості серед громадян України.

Статус Проекту: міжнародний, всеукраїнський, реабілітаційно-мотивуючий, духовно-просвітницький, військово-цивільний, сімейний, православний, благодійний.

Періодичність проведення: щорічно.

Дата проведення:    24-27 серпня 2017 року Божого.

Місце проведення: території сільських громад Черкащини та місто Київ.

    На даний час, кількість потенційних паломників та учасників Проекту становить близько 3 000 осіб. На наступні роки кількість паломників, за планом заходів, може становити від 50 000 осіб і більше.

Засновник та організатор Проекту – Синодальне управління військового духовенства УПЦ Київського Патріархату (СУВД), Черкаська Єпархія УПЦ КП та за сприяння Благодійної організації «Благодійний фонд «Святого Архистратига Божого Михаїла» м.Черкаси.

    Проект відбувається за підтримки Міністерства культури і науки України, Міністерства оборони України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Міністерства молоді і спорту України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства соціальної політики України, Черкаської обласної державної адміністрації, районних державних адміністрацій та сільських рад Черкащини.

 Учасники Проекту:

  • військовослужбовці та ветерани Збройних сил та інших військових формувань України;
  • військові священики УПЦ Київського Патріархату;
  • священики УПЦ Київського Патріархату з усієї України;
  • переселенці зі Сходу України та їх сім’ї;
  • громадські організації, громадські рухи, Українські спілки;
  • студенти Православних Богословських Академій УПЦ Київського Патріархату в якості волонтерів;
  • студенти ВНЗ з усієї України в якості учасників та волонтерів.

Концепція Проекту:

    «Холодноярська Проща» це - православне паломництво для військових та цивільних, патріотично-налаштованих громадян усіх вікових категорій України та українських діаспор за кордоном, данина традиціям побожних козаків та повстанців - захисників Вітчизни, які здійснювали православне паломництво до Святих місць. Саме тому, місцем паломництва не випадково обрано Чигиринщину (Холодний Яр) - колиску відтворення державності у 16-му ст., серце визвольної боротьби, символ Свободи, Незалежності і об'єднання Української Нації на демократичних засадах.

    «Холодноярська Проща» має стати міжнародною, всеукраїнською, щорічною, унікальною традицією Української Православної Церкви Київського Патріархату та патріотично налаштованого населення України, православних українських діаспор всього світу та символом єднання Нації.

Девіз Проекту - «За мир – молимося, єднаємося, боремося, перемагаємо!».

    Уклінно запрошуємо Вас особисто, по можливості, прийняти участь в підготовці та реалізації Проекту. Долучивши до участі широкі верстви населення регіону різних вікових категорій,  Ви зможете сформувати потужну, креативну делегацію учасників Проекту та надати їм змогу продемонструвати на широкий загал традиції, звичаї, культуру, етнос, досягнення області в різних галузях, представити історію та сьогодення, видатних особистостей регіону.

    Для успішного вирішення нагального питання необхідно створити Локаційний оргкомітет (далі оргкомітет) з закріпленням відповідальної особи (голови Локаційного оргкомітету) задля оперативного вирішення питань в рамках підготовки та реалізації Проекту. На його адресу буде відправлено форму відповідної заявки для участі в Проекті «Холодноярська Проща».

    Після її обробки та заповнення необхідно направити заявку про участь  на адресу Оргкомітету Проекту для оперативного вирішення питань в рамках підготовки та реалізації Проекту.

    Пропонуємо Локаційному оргкомітету сформувати представницьку делегацію, шляхом об’єднання зусиль Громадських організацій областей для участі в Проекті. Забезпечити її матеріально-фінансовими ресурсами та транспортними засобами і паливо - мастильними матеріалами для доставки делегації на місце локації проведення Проекту та повернення учасників делегації на місця постійного проживання.

Локаційний оргкомітет має право забезпечити:

  • атрибутами з логотипом (за наявності), повною юридичною назвою та адресою для використання в рекламних цілях в рамках Проекту.

 

Представити на широкий загал територіальну, виробничу, службову громаду в різних галузях за напрямками:

  • культура, мова, етнос;
  • традиції та звичаї;
  • досягнення в суспільно-активному та культурно-мистецькому житті;
  • історія регіону, видатні земляки минулого і сьогодення;
  • економіко-промислові досягнення регіону (особливо новітні та прогресивні технології);
  • природно-ресурсні та культурно-історичні надбання (музеї, скансени, заповідники, видатні археологічні, архітектурні та ландшафтні пам’ятки природи).

 

    Участь делегації учасників та їх сімей в підготовці та реалізації  Проекту надасть змогу провести заходи на найвищому державному рівні та принести максимальну духовну користь його учасникам, гідно представити на широкий всеукраїнський загал суспільно-активне життя регіону.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь