A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Увага, нерест!

Дата: 08.04.2019 12:04
Кількість переглядів: 482

  Фото без опису

     З першого квітня в Україні, у звязку з початком нересту риб, вступила в силу щорічна заборона на вилов водних біоресурсів.

   Чорнобаївською районною державною адміністрацією прийнято розпорядження від 29.03.2019 №42 «Про окремі питання щодо охорони та відтворення водних біоресурсів в районі», яким оголошено  проведення у водних акваторіях району з першого квітня по дев’яте червня цього року двомісячника з охорони риби та інших водних живих ресурсів  у період нересту.

    В цей період  будуть проводитися перевірки щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства  та виявлення незаконного придбання та реалізації риби, а також заборонених знарядь лову.

     Районна державна адміністрація закликає громадян бути відповідальними і дотримуватися Правил рибальства та реагувати на факти браконьєрства. Якщо Ви стали свідком правопорушення на воді, просимо невідкладно повідомляти за телефоном 102, або органи місцевої влади.

      Для любителів порибалити нагадуємо, що Правила аматорського лову риби під час нересту передбачають: вилов тільки з берега, тільки в межах населеного пункту в місцях, де немає природних нерестовищ, лише не забороненими знаряддями лову - 1 вудкою, або донкою з одним гачком або спінінгом, при цьому треба суворо дотримуватися норм вилову - до 3 кг в день на людину. Риболовля в природних нерестовищах категорично заборонена.

      У період нересту заборонено проводити днопоглиблювальні, вибухові та інші види робіт на землях водного фонду, добувати піщано-гравійні суміші, займатися розчищенням русел річок, берегоукріплення, проводити змагання зі спортивного рибальства, займатися підводним полюванням, пересування плавучих засобів (човнів).

   За порушення Правил рибальства в період нересту передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності. 

За інформацією управління агропромислового розвитку
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь