A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На забезпечення пенсійних виплат жителям Чорнобаївщини в І півріччі 2018 року спрямовано 167,8 млн грн

Дата: 09.07.2018 12:01
Кількість переглядів: 583

Фото без опису

    З 1 липня проведений перерахунок пенсії в зв'язку із збільшенням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність,  з 1373 грн до 1435 грн.  Перерахунок стосуватиметься близько 800 пенсіонерів району, які досягли пенсійного віку,  але не мають повного страхового стажу і розмір їхньої пенсії не досягає 1435 грн. У результаті проведених перерахунків середній розмір пенсії у районі станом на 01.07.2018 року становить  2067,27 грн.

    Про це під час апаратної наради у райдержадміністрації 9 липня розповіла начальник Чорнобаївського відділу обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області Наталія Грицай.

    Як зазначила Наталія Валеріївна, протягом 1 півріччя 2018 року на фінансування пенсійних виплат пенсіонерам Чорнобаївщини за рахунок законодавчо визначених джерел було спрямовано 167,8 млн грн, що на 40,5 млн грн більше у порівнянні з відповідним періодом минулого року. Виплату пенсій та грошової допомоги з урахуванням проведених перерахунків пенсіонерам району забезпечено у встановлені терміни через поштові відділення та банківські установи.

    Чисельність пенсіонерів району має тенденцію до зменшення, зокрема, за півріччя відбулося зменшення на 113 осіб. Станом на 01.07.2018 року кількість пенсіонерів складає 13687 осіб. У структурі виплат найбільшу питому вагу займають пенсії за віком —73,5% (10065 пенсіонерів), по інвалідності — 18,8 % (2570 осіб).  З початку року призначено  пенсії  316 громадянам. Прийнято 3 рішення про відмову у призначенні пенсії, що обумовлено відсутністю у заявників необхідного страхового чи спеціального стажу. Прийнято на облік, продовжено виплату пенсії у зв'язку з втратою годувальника та по інвалідності, переведено на отримання іншого виду пенсії 191 особу. Здійснено 482 індивідуальних перерахунки пенсій. Забезпечено своєчасну виплату пенсій 102 внутрішньо переміщеним особам. Виплата пенсій зазначеним особам здійснюється за матеріалами електронних пенсійних справ. 

    З 1 квітня 2018 року проведено автоматичний перерахунок пенсії без особистого звернення громадян, тим особам, які на 1 березня поточного року після призначення чи попереднього перерахунку пенсії продовжували працювати та набули не менше двох років страхового стажу.

    За перше півріччя до відділу звернулось 6326 громадян. Продовжується робота по обслуговуванню громадян в агентському пункті у с. Лукашівка та в Іркліївській територіальній громаді. У травні поточного року відкрито агентський пункт обслуговування громадян в Придніпровській сільській раді. Також постійно діє “гаряча” телефонна лінія.

    Крім вже існуючих форм обслуговування громадян, в поточному році запроваджено сучасний сервіс-інформування громадян шляхом відправлення СМС-повідомлень. За допомогою СМС всі бажаючі пенсіонери будуть повідомлятися про тривалість свого страхового стажу, призначену, перераховану пенсію, її виплату, а застраховані особи - про сплату страхових внесків та зарахування періодів страхового стажу, що дасть змогу контролювати доброчесність свого роботодавця. Для отримання даної послуги необхідно звернутися до відділу або зареєструватися самостійно через веб-портал Пенсійного фонду України.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь