A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

В результаті стихійного лиха, яке сталось на Чорнобаївщині, завдано значних збитків закладам соціальної сфери, економіки та промисловості, сільськогосподарським підприємствам та житловому сектору

Дата: 02.07.2017 12:00
Кількість переглядів: 2153

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

    Друга половина дня 1 липня 2017 року характеризувалася проходженням із надзвичайно великою швидкістю 100-120 км/год - надто активного атмосферного фронту, який зумовив цілий комплекс небезпечних явищ, метеостанція Золотоноша зафіксувала шквал 18-20 м/с. 19:15-19:25 на метеостанціях Канів та Золотоноша спостерігався град 6-10мм.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

    Станом на 23 год. 1 липня 2017 року внаслідок проходження циклону на території Чорнобаївського району склалась наступна ситуація:

    Знеструмлено 16 населених пунктів: смт Чорнобай с. Богодухівка, с. Красенівка, с. Нове Життя, с. Тарасівка, с. Франківка, с. Бакаєве, с. Хрестителеве, с. Веселий Хутір, с. Мар’янівка, с. Привітне, с. Мельники, с. Крутьки, с. Чехівка, с. Іванівка, с. Савківка.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

    Відбулися масові руйнування житлового фонду та приміщень підприємств організацій, пошкоджено шиферні та металеві покрівлі на адмінбудівлях,  господарських будівлях, 85% покрівель приватного сектора, вибито вікна, зруйновано велику кількість дерев, заблоковано рух на дорогах, пошкоджено вишки мобільного зв'язку, обмежено рух транспорту біля населених пунктів: Франківка, Бакаєве,  Хрестителеве.

    З метою ліквідації наслідків негоди в районі створено оперативний штаб.

    1 липня о 23.30 на базі 6-ої Державної пожежно-рятувальної частини смт Чорнбай відбулося засідання оперативного штабу за участю голови Черкаської обласної державної адміністрації Юрія Ткаченка та заступника голови Черкаської обласної державної адміністрації Костянтина Омаргалієва, голови ра керівників обласних структурних підрозділів, де було визначено невідкладні, позачергові заходи по ліквідації наслідків стихійного лиха.

    З метою повної ліквідації наслідків небезпечного метеорологічного явища, забезпечення нормального функціонування постраждалих об’єктів, на підставі попередньої класифікації Чорнобаївським РС УДСНС України в області ситуації, що склалася, як надзвичайної ситуації та керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2004 №368 «Про затвердження Порядку класифікації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру за їх рівнями», Державним класифікатором надзвичайних ситуацій в Україні ДК-019-2010, наказом МНС України від 22.04.2003 №119 «Про затвердження Класифікаційних ознак надзвичайних ситуацій» проведено терміново засідання  районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка вирішила:

- ситуацію, що склалася в районі, попередньо класифікувати як надзвичайну ситуацію природного характеру: код НС - 20331 (місцевого рівня).

- відповідності до регламенту організації роботи районної комісії з питань ТЕБ та НС при виникненні надзвичайних ситуацій, їх ліквідації і мінімізації наслідків  було уточнено склад оперативного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації  та створено розрахунково-аналітичну групу з підрахунку збитків завданих стихією об’єктам господарювання, соціальної сфери та населенню.

    Оперативний  штаб здійснював і здійснює координацію дій органів управління та сил територіальної і функціональної підсистем ЦЗ району   організації та у ходу виконання комплексу заходів з реагування на надзвичайну ситуацію та ліквідацію її наслідків.

    Було відповідно організоване чергування в райдержадміністрації, збір, узагальнення, аналіз даних про розвиток обстановки, хід ведення робіт із захисту населення, ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, організації усіх видів забезпечення, аналіз результатів введення і виконання планів дій  і планів забезпечення заходів щодо захисту населення, ведення рятувальних і невідкладних робіт.

    Завдяки співпраці районної влади з комунальними та приватними підприємствами й закладами було оперативно проведено роботи по розпилці дерев та прибиранню їх з проїжджої частини, частково відновлено електро- та водопостачання. Проте перешкодою для повного відновлення  електропостачання є велика кількість зруйнованих електроопор, звалених дерев та відсутність мобільного зв’язку.

Фото без опису

Фото без опису

    На  ліквідації наслідків негоди були задіяні бригади сільгосппідприємств з власною технікою з Васютинець, Москаленок, Бурімки, Новоукраїнки, Першотравневого, Ірклієва, Кліщинець, Великих Канівець, ПрАТ ТПК «Еко Ван Компані», місцевих ЗОШ №1 та №2 шкіл та навчально-виховних комплексів району, Чорнобаївського районного сектору Управління ДСНС України у Черкаській області, ДП "Іркліївський розплідник рослиноїдних риб", Чорнобаївської ЦРЛ, Чорнобаївського РЕМ, управління по експлуатації газового господарства, управління з питань праці і соціального захисту населення райдержадміністрації, техніка СТОВ ім. Щорса  с.Ревбинці - керівник Юрій Лихошерст, СТОВ «Лан» - керівник Іван Орел, СТОВ "Світанок" - керівник Іван Тітаренко, СТОВ «Дніпро», бригада з 20 осіб з с. Лихоліти. Особлива вдячність СТОВ "Красенівське" та почесному голові Асоціації "Незалежне об'єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району" Петру Душейку, які своїми силами і технікою усувають наслідки буревію в  селах Красенівка та Привітне.

     Для відновлення електропостачання в посиленому режимі працюють ПАТ «Черкасиобленерго», бригада централізованого ремонту повітряних ліній, бригада централізованого ремонту трансформаторних підстанцій, Чорнобаївська мережна дільниця, Іркліївська мережна дільниця, Тимченківська мережна дільниця та бригада ремонту приладів обліку.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

    На ліквідацію наслідків залучено всі структури органів виконавчої влади, місцевого самоврядування підприємств, установ, організацій та населення постраждалих населених пунктів та консолідовано зусилля  бригад 15 сільських рад, які не постраждали від негоди, вже зранку 2 липня надали допомогу більше 10 сільськогосподарських підприємств технікою та людськими ресурсами, щоденно долучається все більше сільськогосподарських підприємств до розчистки складних участків, промислових підприємств та установ і організацій.  Курсантами  Черкаського інституту пожежної безпеки імені героїв Чорнобиля, особовим складом 60 осіб, надається щоденна допомога по розчистці завалів.

    Чорнобаївська районна державна адміністрація дякує всім сільгосппідприємствам району, селищній та сільським радам, підприємствам і установам, районним рятувальникам, навчальним закладам, закладам медицини, Черкаському інституту пожежної безпеки ім. героїв Чорнобиля та всім жителям району, які надавали допомогу у ліквідації наслідків стихії.

    Звертаємось до всіх небайдужих з проханням  надати посильну допомогу в розчистці приватних домоволодінь та узбіч доріг постраждалих населених пунктів.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь